Google udělal .cz.cc pápá

Tak tu mám horkou novinku. Po doméně co.cc, končí i doména cz.cc. Když zadáte do google site:cz.cc tak nic nenajde. Prostě jí google kompletně vymazal z indexu. Jen pro zajímavost seznam má indexováno přes 322 tisíc stránek na doméně cz.cc. Na stránkách cz.cc je napsáno, že je registrováno přes 558 tisíc domén třetího řádu a z toho skoro 189 tisíc aktivních. Šetřit se hold nevyplatí. Ti kdo vybudovali svůj projekt na doméně třetího řádu, protože byla zdarma, tak přijdou o kompletní návštěvnost z google. No není lepší si zaplatit 200 CZK za .cz doménu?

EDIT 13:21: vypadá to, že ban je za malware na některých subdoménách, alespoň podle google  fóra. Na druhou stranu v poslední době bylo zabanováno větší množství poskytovatelů subdomén zdarma.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Google udělal .cz.cc pápá”

  1. Pokud to někdo myslí opravdu vážně, těch pár korun za doménu dá. V dnešní tobě to máte pár piv nebo lepší pizzu. :-)

  2. zrovna cz.cc bych u google extra neřešil, protože tu je seznam, který podle pozorování přivádí více traffiku než google. takže bolet to nikoho moc nebude.

    1. fantomas: bude záležet jak koho. Třeba u 404m.com mám prakticky všechen SE trafik z google, u wowarmory.cz je to cca 3:1 (google vs seznam). Prostě jsou projekty, které už těží víc z google.
      pppp: tak to nevím, netroufnu si tipnout. Přeci jen je to freehosting s tím se jen tak lehce manipulovat dát nebude. Ale tuším ic.cz už jednou byl prohlášený za zdroj malware. Ale nejsem si teď jistý.
      Martin: navíc snad všechny webhostingy už automaticky dávají k většině tarifům doménu zdarma.

  3. Jaké možnosti mají vlastně poskytovatelé hostingu v boji proti malware?

  4. upozornit na to majitele a pokud nekoná tak smazat :)

  5. Martin,Drago: když těch domén ale potřebuješ 1000 měsíčně, tak už to do kapsy vleze…

  6. Emane, kup si jednu doménu svou a každý den si v klídku udělej svých 33 subdomén. Tvé potřeby budou levně a bezpečně uspokojeny.

  7. hm, je blbý, že třeba 80% mělo užitečné stránky a je zabanované kvůli menšině www s malware.. jak říkáš, je lepší dát pár korun za placenou doménu

  8. myslenka: kdyz spravce cz.cc dopusti tohle … jak mu asi pujde .free pokud jej opravdu ziskaj ? :)

  9. Drago píše: “Třeba u 404m.com mám prakticky všechen SE trafik z google, u wowarmory.cz je to cca 3:1 (google vs seznam). Prostě jsou projekty, které už těží víc z google.”

    Jo, tak zrovna tohle jsme nedávno řešili a poměrně detailně. Udělali jsme si takový malý testík. Seznam sice celkově vyhrál, ale jen díky manstreemovým frázím. Google měl větší počet unikátních frází a u longtailových frází, které byly v serpu obou vyhledavačů na stejných pozicích, byl lepší google. Jinak mě docela překvapily globální statistiky Toplistu, ze kterých vyplývá, že Seznam se odrazil ode dna a jde vzhůru na úkor google. Pokud to někoho zajímá, může kouknout sem: http://www.blabol.cz/podil-google-a-seznam-na-navstevnosti-webu/

  10. To Gransy: Pochopil jsem to správně, že cz.cc má ahyde resp. nějaká z jeho podfirem?

  11. Vlastnicky struktury neznam, ale za cz.cc je stejna skupina lidi jako za dotfree …

    Domain Name: CZ.CC
    Registrar: MONIKER

    Registrant [2586053]:
    Dominique Alexander Piatti domi@cz.cc
    dotFree Group s.r.o.
    Prazska 636
    Dolni Brezany
    Praha-Zapad
    25241
    CZ

Comments are closed.