Prodané domény 28. března – 4. dubna

Tak tu máme konec dalšího týdne a s ním i pravidelný přehled prodaných domén.

dAukce.czJako vždy začneme dAukce.cz, kde se toho jako obvykle prodalo nejvíc. Tentokrát to bylo celkem 37 položek v celkové částce 29 695 CZK. Nejdražší doménou tohoto týdne je gamepad.cz s konečnou cenou 5501 CZK. V těsném odstupu pak následuje bytylevne.cz za 4,8K CZK a třetí místo patří lekaronline.cz, která se prodala za 3315 CZK. V tabulce jsou pak uvedené domény, které se prodaly za více jak 500 CZK.

1. gamepad.cz 5501
2. bytylevne.cz 4800
3. lekaronline.cz 3315
4. chovatelskepotreby-levne.cz 2400
5. multisleva.cz 1000
6. webpublikator.cz 949
7. vibratory-pomucky.cz 800
8. osklivkakatka.cz 751
9. gaystars.cz 716
10. vzu.cz 606
11. ozk.cz 605

Celkem zajímavé je sledovat trendy posledních aukcí. Stále více se prodávají typo domény. Tentokrát tomu nebylo jinak: lammer.cz anebo jomla.cz.

Pro zajímavost: když zkusíte zadat poslední zmiňovanou tak se dostanete na reklamu filmu Czech Made Man. Takže kdo čte nový Ahydův blog, tak už je v obraze. EO přeposílají a skupují všechen  CZ/SK trafik  na podporu filmu.

NetAukce.cz - aukce doménJak jsem psal posledně, u netAukce je datum prodeje datumem zaplacení. Alespoň než se to trochu ustálí.Vše kontroluji zatím ručně, tak mi mohlo něco uniknout.

Počet domén v aukci sice poklesl, ale naopak vzrostl počet prodejů, což je dobrá zpráva. Celkem se prodalo 12 kousků. Většina z nich za částku menší než 500 CZK. Nad tu se dostali tento týden jen 3 kousky a to svatyhostyn.cz, který se prodal za 2000 CZK (původní cena 20K CZK), debetni-karty.cz za 547 CZK (původní cena 5K CZK) a extrauver.cz za 500 CZK (původní cena 19999 CZK). 5 domén se prodalo za méně jak regfee. Uvidíme jak to půjde dál.

Česky ICANN akreditováný registrátor doménU seubregu jsem zaznamenal jen dva prodeje a to vydlicka.cz za 100 CZK a epujcky.com za 260 CZK. Ta druhá byla tuším privátní aukce lidí co si jí nechali předregistrovat za 12 USD.

Vypadá to, že aukce zatím fungují jak mají, takže se snad brzo přejde z testování na ostrý provoz.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Prodané domény 28. března – 4. dubna”

  1. Co uvádět ceny vč. DPH? Stejně naprostá většina z nás platí celkovou cenu + by to bylo šťavnatější.

  2. Přimlouvám se za ceny, jak jsou – bez DPH.
    Jednak jsou tu i plátci :o), jednak cena bez DPH umožňuje srovnání i v průběhu měsíců a let, během něhož se Ti mění sazba DPH.

    Jinak každý to má asi jinak, ale nepřichází neplátce DPH v tomhle businessu tak trochu zbytečně o peníze?

  3. extrauver.cz jsem tam daval ja jako test, proto sem malinko nadsadil cenu, ocekaval sem vice, pri obycejnem minisite by to samozrejme dalo o dost vice, ale tak testoval jsem novou platformu, priste to tam budu davat s rezerveckem a radsi si priplatim :)

    Zatim to vypada ze na netaukci moc kupcu nechodi.

Comments are closed.