Droplist .com a .net domén na subregu

Česky ICANN akreditováný registrátor doménPrvní, a pokud vím zatím jediný, český ICANN akreditovaný registrátor majoritních ccTLD domén, využívá svého vlivu a přináší nám drop list .com a .net domén. Drop list je seznam expirovaných domén, které jsou v poslední fázi těsně přes smazáním. Stačí si tedy počkat na moment jejich smazání a rychle registrovat.

Další možností je využít registrace přímo u subregu. Vedle každé domény je odkaz na registraci. Jsou dvě možnosti registrace. První je 12 USD, kde v případě více objednávek se doména draží a druhá za 30 USD, která se řídí pravidlem kdo první přijde ten dřív mele.

Pokud jdete pozdě můžete zkusit využít služeb některého ze zahraničních “chytačů domén”. Nejlevnější je asi godaddy.com. Vím že odchyt tam stál kolem 10 USD/kus. Více zájemců, ale znamená soukromou aukci mezi nimi. Další je například snapnames.com, kde už je ale cena na 69 USD.

Teď jsem si ne jistý kdy přesně se .com/.net mažou. Tuším to začíná po 15:00 našeho času.

Droplist najdete na svém uživatelském účtě anebo na https://subreg.cz/cz/domain/expired/ (musíte být přihlášeni)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Droplist .com a .net domén na subregu”

  1. Echm, inzerovat godaddy … fuj :))) Vedle kazdy domeny v droplistu je kouzelny odkaz Objednat :) 12 USD multiuser, 30 USD singleuser :) Domeny se uvolnuji pozdeji vecer.

    1. Gransy: já si to nevšiml :) Omlouvám se jdu to opravit.

      ESIT: tak informace narychlo doplněny. Celý proces jsem se rozhodl i vyzkoušet. 12 USD za tu srandu stojí :)

  2. Taky si to mohl zkusit na necem jistejsim :)) Je fakt ze zde je giganticka konkurence, takze vysledky brat z rezervou, nicmene ladime, ladime a ladime :)

  3. Nějak jsem nenašel na subregu žádné podmínky – platí se za “pokus o odchyt” nebo jen v případě, že se odchyt droplé domény zdaří?

  4. plati se predem za pokus :) A kdyz se nechytne tak se kredit vraci. Taktez se vraci vsem s nizsi sazbou v pripade ze existuje objednavka s vyssi. A taktez se vraci vsem co prohraji pripadnou aukci.

  5. Gransy: Jo, ale tak to by si stejnak každej kdo by chtěl, vygooglil.

    Nemáš spíš nějaký info co se týče zone file? Nebo je to konec dropcatchingu v .cz, tak jak ho známe? :)

  6. Meph: my ten seznam dali pryc uz pred delsi dobou, protoze jsme jej nemeli aktualni .. a ani jsme tu sluzbu od NICu nevyuzili, takze dneska na to taky koukam jak puk a ctu co se deje :)

  7. Mno, expirované domény jsem nikdy nevyhledával, ale jednu co jsem registroval jako volnou, později jsem zjistil, že už byla jetá :-)
    A ty domény, co bych chtěl jen tak expirovat nebudou :-/

  8. Gransy: děkuji za odpověď, dal jsem si jich pár k odchytu na vyzkoušení, tak jsem zvědavý :-)
    Ale s ohledem na to, kolik firem se tímhle vyloženě živí, počítám, že úspěšnost bude v řádu jednotek procent.
    Nebo máte nějaké první statistiky úspěšnosti?

  9. Statistiky jsou ted na zacatku bezpredmetne, lide vetsinou zadavaji na test par domen, ktere vetsinou chytneme ( v prumeru 4 – 5 domen denne objednanych a 0 – 1 nechycena ) .. jakmile je nejaka alespon “trochu” rozumnejsi .. jako napriklad dneska 7ah.com, tak se znejvetsi pravdepodobnosti nechytne :)

  10. Právě 7ah.com jsem zkoušel odchytávat – i když, jak říkám, spíš z legrace, jestli to projde :-) … a neprošlo.

Comments are closed.