Prodej domény přes netaukce.cz

NetAukce.cz - aukce doménod spuštění služby netaukce.cz utekly skoro dva týdny. Za tuto dobu se mi podařilo otestovat takřka vše z pohledu prodejce. A vy čtenáři 404m tak máte unikátní šanci přečíst si jak to probíhalo doslova krok za krokem.

Registrace

Aby jste mohli začít prodávat je nutné se nejdříve zaregistrovat. Celý proces šel celkem bez problému. Nejvíc času jsem strávil pročítáním obchodních podmínek. Naštěstí nejsou dlouhé. Popravdě pokud by za celým projektem nebyl zakladatel daukce.cz asi by jsem se neregistroval a počkal na reference odjinud. Součástí podmínek totiž je, že před zahájením aukce převedete vaši doménu na provozovatele netAukce. Tím se v podstatě stává jejím majitelem.

Výběr domény

Takže jsem zaregistrovaný. Nastal čas vybrat doménu, která to odnese. Jelikož chci začít testovat co nejdříve a po přečtení podmínek jsem celkem znejistěl vybírám ze seznamu něco levnějšího. Doména musí mít také alespoň nějakou likviditu. Nechci tam dávat něco, co se jen tak neprodá. Nakonec vyberu doménu ekonomickepojmy.cz. Doménu jsem kupoval na experimentování zjištění vlivu množství reklamy na SERP a později na zjišťování ceny PPC u odborných témat. Vedla si celkem dobře, jen nebyl čas se tomu pořádně věnovat. Na projekt ve stylu wiki úplně ideální. Popravdě mi nešlo ani tak o samotný prodej, jako o tento článek.

Začínáme obchodovat

Přihlásím se na netaukce.cz. Kliknu na nové aukce, vyplním doménu, nastavím vyvolávací cenu na 2K CZK, vyberu tarif Free a hodím do popisu pár informací o rancích. Jen pro zajímavost tagy v té době ještě nebyly. Vše odešlu.

Za chvíli (14.2.2011 15:44) dorazí email.


Aukce domény ekonomickepojmy.cz byla úspěšně vytvořena.

Teď aukce čeká na schválení administrátorem.


Vzhledem k tomu, že ten den právě byla netAukce spuštěna, počítal jsem, že nebudu muset dlouho čekat. Za 10 minut (14.2.2011 15:54) přišel další email.


Aukce domény ekonomickepojmy.cz byla schválena.

Aby se aukce mohla vypsat, musíte nejpozději do 7 dnů změnit držitele domeny u svého registrátora na náš identifikátor (NETAUKCE.CZ).


Naloguju se na subreg.cz. Jdu na přehled domén, najdu ekonomickepojmy.cz, kliknu u ní na editace a do kolonky kde je Majitel CZ-NIC: napíšu NETAUKCE.CZ. Za chvíli dojde email ze subregu, kde potvrdím změnu.

Zhruba za hodinu (14.2.2011 16:05) dojde email.


<a href=”/auctions/25″>Aukce</a> domény ekonomickepojmy.cz byla vypsána.


Přesně takto včetně té chyby :)

Za 9 dnů (23.2.2011 20:27), kdy cena domény spadla z 2000 CZK na 775 CZK dorazil email.


Dobrý den,

Aukce domény ekonomickepojmy.cz pozastavena, protože byl zaznamenán příhoz. Čeká se na zaplacení.

S pozdravem

www.netAukce.cz

aukční portál doménových jmen

CZ.REG, z.s.p.o

Kamenická 26, 170 00 Praha 7

Email: podpora@netaukce.cz

Telefon: 222 360 090

IČ: 72045329, DIČ: CZ72045329


Jak je vidět už dopilovali chyby, přidali všechny náležitosti, které má mít profesionální email.

Za další 2 dny (25.2.2011 22:55)  Přichází další o zaplacení.


Dobrý den,

Aukce domény ekonomickepojmy.cz byla zaplacena výhercem. Doména bude převedena na nového výherce. Po převodu Vám bude vyplacena vyherní částka.

S pozdravem

// odstranil jsem podpis, ať to není moc dlouhé


Zajímavý je čas. Nevím jak bylo za doménu placeno jestli převod na účet, anebo paypal. Pokud na účet možná dělají administrativu až večer.

A finální email dorazil dnes (26.2.2011 13:56). Takže jsem se mohl pustit do psaní tohoto článku.


Dobrý den,

dovolujeme si Vám s potěšením oznámit, že Vaše doména ekonomickepojmy.cz byla úspešně prodána prostřednictvím portálu netAukce.cz.

Celková cena bez DPH za prodanou doménu byla 775 Kč. Po odečtení naší provize ve výši 15%, je tedy celkem k fakturaci 659 Kč bez DPH (cca 791 Kč včetně DPH, záleží na Vašem způsobu zaokrouhlování)

Pro vyplacení ceny za doménu Vás prosíme o zaslání faktury – daňového dokladu.

Naše fakturační údaje:

CZ.REG, z.s.p.o

Kamenická 26, 170 00 Praha 7

IČ: 72045329, DIČ: CZ72045329

S pozdravem

// odstranil jsem podpis, ať to není moc dlouhé


Takže takto to končí. Doména prodána. Stačí už jen vypsat fakturu a penízky dorazí. Zřejmě je to postup jen pro plátce DPH. Neplátci to budou mít jinak. Popravdě čekal jsem že se peníze přesunou přímo na účet u netaukce.cz a budou se dát buď vypltit anebo použít na další prodej. Napsal jsem proto email zdali by se dali přesunout přímo na účet. Rád by jsem zkusil prodat pár kousků a strop limit by se mi hodil. Ale to už pro účely tohoto článku není podstatné.

Mimochodem ekonomickepojmy.cz byla pokud vím druhá prodaná doména na netAukci vůbec a než bude zaplacena bilypotok.cz, tak je i prozatím nejdražší prodanou doménou :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Prodej domény přes netaukce.cz”

  1. Dík za recenzi. Kéž by něco podobného bylo i pro celé weby (ne jen domény).

  2. blahopřeji k prodeji, mě by se spíše líbila netaukce s klasickým přihazováním

    taky nechápu subreg, že s těmi aukcemi, takhle dočasně přestal a nic se neděje, místo toho aby chytil první velkou vlnu a pokračoval a udržoval tam poptávku…

  3. Macecha: protoze tamto byl seznam od jednoho uzivatele co jsme dostali. Aktualne pracujeme na dokonceni celeho aukcniho systemu pro spusteni uzivatelskych aukcich. Expirovane .CZ domeny nemuzeme normalne nabizet kvuli pravidlum CZ-NICu a genericke nam zacnou expirovat az v druhy polovine roku.

  4. Moc mě netaukce.cz tedy neuchvátila. Čekat sto let než doména spadne na relativně normální úroveň. To není nic pro mě. Je to pro mě jen mrhání časem. Více by mě vyhovovala klasická aukce s navyšováním ceny. Při té se teprve ukáže co je kvalita a co je jenom doménový plevel, o kterém si myslí majitel, že je to opravdový poklad v řádech desítek až stovek tisíc:-)

  5. čekat nemusiš, si nastav hlidaciho psa ne. Tím neztraciš čas. S navysovanim aukce nemas pravdu, kvalita se dle toho nepozna tam jde o psychiku a dalsi veci, aktualni souboj treba dvou potencionalnich kupcu atd. Hplandska aukce a aukce s navysovanim se nedaji srovnavat, jsou to dve rozdilne veci a kazda ma neco do sebe. Radeji tedy za domenu jako kupující zaplatis misto 3000(a kazdym dnem ti cena o 10% pada) treba 3500 nebo více tisic kč hlavne kdyz budes navysovat cenu a ostatni budou navysovat tímto se ty osobne utvrdis ze ta domena je cenna a ma PRO TEBE hodnotu :-) Přece kdyz neco chci tak bud ji koupim nebo pockam az klesne na moji cenu, což je pro tebe i lepsi. Je to jako by jsi mohl kpupit auto za 100tis, libilo by se ti , zitra by mohlo byt za 90 tis.toje, nebo pozitri jeste leveji ale ty budes radeji pro to aby ses o auto s nekym přehazoval a pak sve vysnene auto koupil treba za 120t. :-) Mozna subreg neco podobneho brzy spusti jak si prejes ty, neco tady zaznelo…

  6. Na tento článek jsem se dostal přes dotaz “jak prodat doménu“. Mám doménu úlovky.cz (buď ryby, houby, fotky nebo paparazi fotky, eshop pro rybáře).
    jak by jsi mi doporučil doménu prodat? daukce, netaukce, webtrh, subreg? Nebo je lepší na tom udělat jednoduchý projekt (minisite) a prodat jako web ne jen jako doménu.
    Osobního prodeje se bojím -> nevím koho oslovit a nechci spamovat. Dík za tip

    1. Olda Šálek: podle mě neprodejné. Udělat z toho projekt o rybách a rybaření také nic moc. Ceny za reklamu jsou moc nízké. Jedině zkusit nějaký adult, kde někdo za peníze bude “lovit” nějaké hezké slečny.

  7. Díky za tip, zrovna v adultu moc podnikat nechci i když je mi jasné, že v tom jsou větší peníze než v rybách :-)

Comments are closed.