Prodané domény na daukce 14 – 18 února

dAukce.czNejdražší doménou prodanou na daukce.cz je autopreprava.cz, která se po 29 příhozech vyšplhala na 4699 CZK, což není rozhodně špatná cena. Čekal by jsem daleko větší částku. Rozhodně s přehledem nejlepší doména tohoto týdne. Druhé místo patří napovez.cz s cenou 3605 CZK. Třetí pak pomlčkové doméně nejlepsi-souteze.cz. Kupec za ní i přes tu pomlčku dal 2219 CZK. V následující tabulce jsou pak domény s cenou nad 1K CZK.

1. autopreprava.cz 4699
2. napovez.cz 3605
3. nejlepsi-souteze.cz 2219
4. eurofirma.cz 1955
5. iruleta.cz 1699
6. letenkylevneji.cz 1599
7. amira.cz 1400
8. knihkupectvi-online.cz 1300
9. turistickestezky.cz 1100
10. lasturky.cz 1049
11. zdarmaonline.cz 1049
12. eformular.cz 1000

Celkem by mě zajímalo kolik lidí aktivně nakupuje na daukce.cz. Když si prohlížím kompletní výsledky za rok 2011 tak moc spekulantů se o domény nerve. Anebo každý kupuje trochu něco jiného. U kousků na další prodej mi to připomíná opatrné investování. Je tam znát nejistota jít do větších částek a počítat s menší marží. Naproti tomu jsou nákupy pro sebe/známé, kdy se cena vyšplhá k prodejní. Na druhou stranu koupit doménu zvládne každý, ale prodat jí už je potřeba vědět jak. Zřejmě u nás moc lidí prodávat správně neumí, jinak by se více obchodovalo. Na druhou stranu když málo lidí umí něco prodávat (distribuovat), pak si může nasadit vysokou marži. Koupit tak doménu na daukce za pár tisíc, dát pár nabídek, udělat na doménu reklamu a pak si užít marži v podobě několika desítek tisíc.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Prodané domény na daukce 14 – 18 února”

  1. Necht at se novemu majiteli turistickestezky.cz dari :)

  2. “Nejdražší doménou prodanou na daukce.cz je autopreprava.cz, která se po 29 příhozech vyšplhala na 4699 CZK, což není rozhodně špatná cena. Čekal by jsem daleko větší částku.”

    Já taky, pokud by se to nepletlo s autodoprava.

  3. Ja som sa v tomto tyzdni po prvykrat ucastnil boja o domenu na dAukce. Nastastie som mal len jedneho protivnika.

    Skoncilo to na cisle 800,- Kc, comu som sa potesil, pretoze na domenu vedu kvalitne odkazy. To som este nevedel, ze cena je bez DPH, za co davam dAukce.cz velke minus.

    dAukce si beru kompletnu proviziu okrem poplatku za domenu? Ak ano, tak maju z toho velmi slusny biznis.

  4. Myslim, ze to spis reflektuje situaci na trhu. Presto, ze se firmam nejake domeny urcite hodi a pomuzou jim, tak nejsou ochotni za na platit. Elliott kdysi pritovnaval domeny k investicnimu vinu a nedavno jsem cetl clanek v Euru, ze cena investicniho vina se odviji predevsim od makroekonomickych ukazatelu (inflace, HDP..) a tak nejak bych to videl i s domenama.

  5. holinky nejsou dodinky a stejne tak autodoprava.cz by bylo jine kafe s cenou min o rad vyse…

    …málo lidí umí něco prodávat (distribuovat), pak si může nasadit vysokou marži…Ono to bohuzel az tak jednoduce nefunguje. Pokud firme domenu primo nabidnete, tak vetsinou souhlasi pouze s nizkou cenou. Zdaleka nejlepsi strategie je myslivec – nedelat nic a kdyz se nekdo ozve, tak ma obyvkle vazny zajem a je ochoten zaplatit smysluplnou cenu.

  6. Hehe akorát že investiční víno je pěkněj bullshit :) přečetl sis nějakej PR článek někoho, kdo potřebuje prodat nějaký patoky a regnul domény :)

Comments are closed.