Vystrašená máma jako prostředek virál marketingu

Říká se že zakázané ovoce chutná nejlépe. Čím více vás rodič od něčeho odrazovali, protože na to ještě prý nejste dost staří, tím to více přitahovalo. Tak proč na tom nepostavit celou reklamní kampaň. Začátkem listopadu si někdo anonymně registroval doménu yourmomhatesthis.com. Na této doméně se objevila videa žen, které sledují nějakou FPS hru a komentují jí. Očividně jim vydavatel naservírovali to “nejlepší” co měl. Následné zděšení a slovní reakce: “Tohle je ta nejhorší věc, co jsem kdy viděla” přilákala nebývalou pozornost.

Akce je součástí reklamní kampaně firmy Electronic Arts a jejich nejnovějšího počinu Dead Space 2, která vyjde 25. ledna. Schválně se koukněte na yourmomhatesthis.com a posuďte sami. Hra má hodnocení M, tj. pro věk 17+. Podle mě celkem zaslouženě. Co myslíte?

Ještě jedna perlička. Firma v reklamní kampani (včetně AdWords) používá slovní spojení Your Mom Hates Dead Space. Bohužel doménu YourMomHatesDeadspace.com si nezaregistrovali. Tu si teprve minulý týden registrovala nějaká firma, zaměřená na reklamu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Vystrašená máma jako prostředek virál marketingu”

  1. Zrovna nedávno, když sem viděl trailer na film co půjde teď ve čtvrtek do kin (Řetězová zpráva), tak mě nepadlo že by se to dalo použít na dobrej virál pro nějakou SMS bránu :)

    Rozeslat pár desítek SMS typu “Přepošli tuhle SMS pomocí MegaGigaSMS.tld 5 lidem, nebo do 5 dní zemřeš.” :-)))

  2. Bál jsem se bafáku takže jsem nepokračoval v dívání na video :))) Zkušenosti z podobných projektů )))

  3. Opravdu chytře využité. Jednoduché, ale účinné. Takové sdělení se pak částečně šíří samo = optimalizace rozpočtu na reklamu. I když ne, že by to z Electronic Arts potřebovali. ;-D

Comments are closed.