Nejen u nás expirují domény za desítky tisíc

Občas je zajímavé sledovat expirované .cz domény, které se pak na daukci prodají za desítky tisíc CZK. Ostatně koncem roku připravuji zveřejnění nejdražších prodaných domén na daukci za rok 2010 (v současné době je na seznamu 24 domén s celkovou cenou přes 519K). Ale není to jen u nás kdy expiruje doména za pořádný balík peněz

Nejdražší doménou, která jednoduše expirovala, za rok 2010 je Huddle.com. Na Namejet.com 22 července byla vydražena za 131,400 USD. A čím je tak výjimečná? Na huddle.net jsou stránky, které mají alexa rank 21K. Podle Compete.com je odhadovaná návštěvnost 100K lidí/den. Takže spousta typo návštěvnosti.

Dalším zajímavý kousek je JobHunt.org. Nejen díky krizi se její cena vyšplhala na 18,800 USD.

  • Cambridge-MIT.org se prodala za 13,100 USD
  • GDB.org tato LLL doména dosáhla 12,906 USD. GDB se většinou používá ve spojení GNU Debugger, popřípadě jako zkratka Human Genome Database.

A na konec roku taky jedna. Capitalize.com jejíž cena je odhadována na desítky tisíc dolarů právě vstupuje do aukce. Předobjednávky končí právě dnes. Na namejet je už více jak 200 backorder (pre-bid).

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Nejen u nás expirují domény za desítky tisíc”

  1. A kolik domen na daukci bylo “expirovano zamerne” a proste dano k prodeji…

  2. RE: Arlasia.sk
    Je to za virtuální peníze samozřejmě. Máš je jako číslo někde v databázi.

  3. když pomineme, že majitel takovéto domény je zapomětlivý prodloužit doménu, nebo již o ní nemá zájem, tak to poukazuje jak neschopné je dědické řízení a problematika tohodle, pokud zemře v čr člověk, který vlastnil nějakou doménu .com tak se podle mě ani do dědického řízení nedostane nevim jak je to s .cz doménou, nevim jak jsou na tom v jiných zemí, ale domény by se měli začít považovat za “cenný papír”. z toho i vyplývá, že nějaké anonymní registrace jsou blbost! které jenom skrývají lidé s nekalým úmyslem

  4. Mám stejná dotaz, jako simje a stejný dostaz jsem už jednou pokládal.
    Kolik % je dražených domén schválně a kolik je jich expirovaných „nechtíc“ nějakým opomenutím prodloužení nebo zrušením firmy/projektu.

    A jaké jsou provize za vydražení na daukce?

  5. to simje: Expirované domény záměrně je trochu nesmysl, protože hrozí riziko, že by ty domény mohl také odchytit někdo jiný a né daukce a za to riziko to určitě vůbec nestojí. No a když se podíváš na ty domény, tak u nic vydíš, že jsou čerstvě registrované, tj. odchycené a né že si někdo podstrčil svoje domény do aukce.

  6. Provize daukce je výsledná vydražená cena mínus registrační poplatek za doménu.

  7. Chtěl jsem mrknout na huddle.net a je přesměrovaná na huddle.com, tak ji koupil majitel, ne? Ale já bych to asi přesměroval obráceně, když je koncovka NET zajetá.

Comments are closed.