Muž shledán vinným za krádež domény

26ti letý muž z New Jersey byl shledán vinným za krádež a nelegální prodej domény. Jedná se o naprosto první případ svého druhu v USA.

Daniel Goncalves byl před sedmi dny shledán vinným vrchním soudem New Jersey za krádež domény P2P.com, která patřila třem lidem (viz. dále). Celkem si odsedí 5 let a musí zaplatit odškodné.

Vše začalo v roce 2005, kdy investor Marc Ostrofsky, Albert Angel a jeho žena Lesli Angel získali doménu P2P.com od Wisconsinské společnosti Port to Print Inc. celkem za 160K USD.

Daniel Goncalves prý získal přístup k emailu (údajně se naboural) do emailu Angelovích. Tím se dostal k přihlašovacím údajům, pomocí kterých si převedl doménu na svůj účet u společnosti GoDaddy. Dále vytvořil falešnou transakci mezi ním a Albertem Angelem přes PayPal, aby vše “zamaskoval”. Doménu pak prodal přes Ebay Marku Madsenovi (hráč NBA), který netušil že doména je kradená, za 100K USD.

Naneštěstí pro Goncalvese byly manželé Angelovi právníci a okamžitě celou kazu dali k soudu New Jersey (bydliště Goncalvese) a Florida (bydliště Angelovích). Všechny stopy vedly ke Goncalvesovi, který byl následně zatčen policii státu New Jersey v roce 2009.

Goncalves se tak zapíše do dějin jako první člověk shledán vinným z krádeže domény v USA. Vzhledem k povaze zločinu poslouží tento případ zřejmě jako precedent pro další doménové kauzy.

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Muž shledán vinným za krádež domény”

  1. Atash- jednoducho. Podľa mňa vytvoril falošný účet na meno Albert Angel a poslal tam nejakú menšiu čiastku.
    V prípade nejakých problémov by mohol použiť screen transakcie, kde by bolo vidieť meno Albert Angel.

  2. Dost penez, neni se co divit ze to nenechali jen tak. Treba jim jako odskodne da jine (snad nekradene) domeny :)

  3. takže jestli to dobř chápu tak “následně zatčen” byl po čtyřech letech… to to trvalo.. skoro jako ve střední Evropě

  4. Hmm, a čo teraz s tou doménou? Čo ten chudák Mark Madsen, ktorý doménu vlastnil? Odoberú mu ju, Daniel Goncalves mu vráti 100K USD a doména pripadne Angelovcom?

  5. DRAGO: big OT…sem to nepatří, nicméně mám na svém nejmenovaném blogu stovky spamů…taky to máš tak? Takže než schválíš tento můj komentář, musíš smazat stovky spamu? Jedeš taky na WP tak mě zajímá, jak se bráníš :-)

    1. petr: mám v průměru 1 – 2 za den. Stačí k tomu Raven’s Antispam.

Comments are closed.