WebDeal.cz vytuněné phpBB fórum

WebDeal - Online centrum podnikáníPrvní z řady recenzí o nových klonech webtrhu bude na WebDeal.cz. Podle mě už uběhlo dost času, abychom si mohli udělat představu o tom jak to kde bude vypadat a kam který z klonů směřuje.

WebDeal je postavený na phpBB, což je open source fórum s poměrně rozsáhlou komunitou. Jenom pro zajímavost největším fórem jedoucím na phpBB by mělo být gaiaonline.com s 1,8 miliardou postů a 23,6M registrovanými uživateli (zdroj). Fórum je určené jak k diskutování tak i k aukcím. Sám jsem si aukce vyzkoušel a až na pár detailů fungují v pohodě. Nedostatky na které jsem upozornil byly opraveny.

Fórum má vše na co jsem si zvykl na webtrhu. Tedy reputace, iTrade a soukromé zprávy. Aby autoři přilákali na fórum více lidí přidali ještě ikonku na twitter, podpis s možností vložení RSS vašeho blogu a možnost exportu aukcí přes javascript, které si pak můžete vložit třeba na blog (viz. pravý sloupec zde). Nevím jestli se už dají exportovat jen aukce určitého autora, ale rozhodně se to plánuje do budoucna. Já osobně to považuji za celkem dobrý nápad. Budete si tak moct dělat reklamu na prodej svých ploch přímo na blogu/portálu.

V současné době má webdeal 1216 příspěvků a 133 registrovaných uživatelů (stav k 15:57 2.12.2010). Patří tedy zatím mezi ty méně úspěšné klony. Diskuze jsou většinou na odpočinková témata, popřípadě základy SEO, domainingu a linkbuildingu. Nic co by mě nějak zvlášť zaujalo. Na druhou stranu alespoň má člověk možnost trochu poučit začátečníky a přitom jednoduše získat  zpětné odkazy díky podpisu. Ze stránek webdeal jsem na 404m.com získal celkem 209 unikátních návštěvníků, z nichž podle GA bylo 4,78% (10) úplně nových. Není to moc, ale jak řekl jeden linkbuilder:  “Třeba přes ten odkaz náhodou zavítá člověk, který přivede tisíce lidí”. Takže proč ne?

Co mě překvapilo byly výsledky SERP na aukce a nabídky. Tvůrci webdealu se netajili tím, že chtějí zaměřit fórum hlavně na nabídku a poptávku. Základem je ale dobře si vést v SERP, protože právě vyhledávače mohou přivést další poptávku (nové lidi, kteří něco hledají, ale přesně neví co). Sice to zavání, že má zatím webdeal silný newbie buff, ale proč toho nevyužít? No posuďte sami. V tabulce je klíčové slovo, pozice na seznam.cz a pozice na google.cz.

Klíčové spojení Seznam Google
Aukce domén n/a 36
Aukce webů 32 65
Aukce FB stránek 1 4
Aukce reklamy n/a 2
Poptávka programování 35 25
Poptávka grafiky n/a 16
Poptávka kódování 4 6
Poptávka psaní 23 9
Poptávka překladu n/a 52
Poptávka reklamy n/a 10
Nabídka programování n/a 8
Nabídka grafiky a kódování 7 6
Nabídka psaní a překladu 40 7
Nabídka hostingu n/a 5
Nabídka reklamy n/a 38
Prodej odkazů n/a 97
Registrace do katalogů n/a n/a
Výměna odkazů n/a n/a

Závěr

WebDeal má celkem slušně našlápnuto. Pokud mu vydrží pozice v SERP, mohla by se kolem něj začít točit poptávka po službách co jsou momentálně na webtrhu zakázané. Vzhledem k tomu, že brzo zřejmě odpadne i vše levné (pod 2K CZK) viz. vlákno Jak vypadá kvalitní poptávka? na webtrhu, vidím šanci pro “studenty” právě na webdeal. Pokud tam budou nabídky a po levných službách bude poptávka, tak se trh rozdělí na levný webdeal a drahý webtrh. Já osobně v tom nevidím nic špatného. Pro majitele webdealu to ale bude pořádné sousto zvládnout. Takže hoši hodně štěstí.

Příště si posvítíme na webfair.cz

PS: Ten sloupce zde vpravo má kapacitu až 20 položek, takže stačí hodit vaši nabídku/aukci na webdeal a máte reklamu i na 404m.com ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

30 Replies to “WebDeal.cz vytuněné phpBB fórum”

  1. jvic: WD na tom neni o nic lepe. Admini svym uzivatelum dokonce pokrytecky lzou a Whispere se jeste povazuje za “cestneho” a “poctiveho”. Tuhle jsem si s nim hezky pokecal. Bohuzel pak bylo nepohodlne vlakno nakonec smazano, takze tady mate aspon screenshoty:

    http://img411.imageshack.us/i/wd10.png/ (tady se jeste nic nedeje, ale vsimnete si Whispereho prispevku, protoze je dulezity a nasledujici dialog je na nem zalozen)

    http://img152.imageshack.us/i/wd2.png/
    http://img837.imageshack.us/i/wd3.png/

    Whispere jeste reagoval prispevkem, kde mi napsal, ze bych se mel uzivatelum omluvit za zpusobene skody a kdesi cosi, a k tomu pripojil uplne jiny “nebezpecny” odkaz s hrdinskym textem “Neklikat!” a tim me uplne zadupal do zeme. Byl jsem tak otresen, ze jsem si zapomnel udelat screenshot a za par minut uz bylo vlakno smazano. Mozna jeste neco najdete v google cache, ale myslim ze obrazky ktere jsem poslal plne dostacuji. :)

  2. MCE, alias Lelkoun: Můžeš nechat těch tvých keců? Už jsem ti odpověděl jednou, že tyto praktiky jsou známé maximálně na tvém fóru. Tvůj účet má na WD BAN, bylo vidět, že účet byl založen jen jako provokace. Viz: tvůj příspěvek zde, typický tvůj styl. Rada pro příště: Přestaň kopat kolem sebe a vylepši ten tvůj paskvil.

    Zajímavé je, že když jsem po tobě chtěl screen konkrétního příspěvku, tak jsi ho neměl, takže screenuješ jen “aby to vypadalo” a promiň, tímto se nehodlám zabývat => jsme vyrovnaní a tímto nás nevyprovokuješ.

  3. Tvoje detektivni cinnost me uplne dostava. Asi mas hodne zkusenosti v terenu, ze?

    O zadnem screenshotu ktery jsi chtel nevim. Zase si vymyslis jako na webdealu, kde jsi editoval moje prispevky, protoze ti byly nepohodlne a daval jsi tam vlastni nesmyslne odkazy.

    Jinak TY kopes kolem sebe, vymlouvas se na kdesi cosi a pritom z tebe nevypoadne ani jediny, normalni argument. A hrajes si na “vyrovnaneho”. :D Co pekneho mi jeste povis?

Comments are closed.