.fr doména posiluje

Správce francouzské domény .fr (AFNIC) vydal zprávu za poslední dva roky. Vyplývá z ní, že zájem o národní doménu Francie je rostoucí i přes nutnost mít trvalé bydliště ve Francii. V létě 2010 bylo registrováno 1,8M domén (Francie má 65M obyvatel), tj. roční nárůst o 21%. 38% domén vlastní soukromé osoby. Ve zprávě je také zmíněn prodej domény credit.fr za 600K EUR. Podle AFNIC obyvatelé Francie majoritně preferují národní doménu.

Pro americké domainery je často nepochopitelné jak může Evropa preferovat své národní domény. Ti větší hráči na trhu už dávno vědí, které národní domény se vyplatí parkovat a které zatím čekají na svou příležitost. Četl jsem na diskuzních fórech úvahy o ccTLD, které se nakupují jen z důvodu, že v horizontu pěti let si na sebe bez problému vydělají parkováním, popřípadě se stanou lukrativním zbožím.

Ať je to jakkoliv oblíbenost národních domén stále roste. Ostatně prodeje hezkého českého keywordu třeba na .com doméně je spíše výjimkou. Nějaké info jsem měl z minulého roku, kdy se české slova na na .com prodala za vyšší xxK CZK. Tento rok se ke mě nic nedoneslo, ale věřím, že se prodávají. Na druhou stranu ty samé slova by na .cz doméně měli hodnotu o řád vyšší, spíše přesáhly milion.

Zdroje

[poll id=”95″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “.fr doména posiluje”

Comments are closed.