Cityville.com prodáno za 38K USD

Pokud přemýšlíte jak někdo mohl dát takové peníze za tuto doménu, tak vězte že se na ní už brzo objeví největší sociální hra všech dob. Společnost Zynga, která podle některých odhadů dostala facebook do plusu, je největším producentem bezduchých klikaček, které ale vydělávají hodně slušné peníze. Každý den na její hry klikají desítky milionů lidí a mnoho z nich posílá peníze za virtuální klikokredity.

A právě tato firma se rozhodla, že vytvoří největší hru svého druhu. Ostatně po různých farmville, frontierville či yoville se další -ville dali čekat. Ono se to časem okouká a chce to něco nového. Zřejmě takto uvažoval i předchozí majitel cityville.com a teď si může blahopřát. Krásná ukázka investování do domén. Ostatní můžou vsadit alespoň na typo ;)

Další zajímavé počtení

<!— EMO pasáž pod čarou start —>

Ačkoliv jsou tyto klikačky opravdu primitivní a s legendami webovými hrami jako meliorannis, red dragon, anebo webgame, si ani nezaslouží být srovnávány, dokázali svým tvůrcům vydělat velmi velký balík peněz díky agresivnímu oškubávání hráčů. Tento balík byl pak investován do zvýšení vizuální stránky hry. Je mi trochu smutno jak se v 21. století snížila herní obtížnost a zábavnost webových her. Strategické plánování a kooperace hráčů se proměnila v klik, klik, klik … pošli SMS na kredity … klik, klik.

<!— EMO pasáž pod čarou end —>


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Cityville.com prodáno za 38K USD”

  1. Pozeram ze po dalsich .tld sa iba zaprasilo… este som stihol Cityville.sk ak by mal niekto zaujem napiste :)

  2. Většina her na Facebooku je o ničem, ale lidi to zřejmě baví, tak proč ne.

    Drago, nevíš náhodou, jak to vůbec dopadlo s Viral Maniacs?

  3. Markety.sk: tak si ju predsa len ukradol :D. Nevadí… Každopádne ak ju chceš predať, tak ju môžeš dať napríklad na WebDeal.cz – bude sa zobrazovať napríklad aj tu na 404m v bloku “Právě se draží na WebDeal.cz” ;)

  4. Mno složité věci už dnes netáhnou. Ale to je celkový trend ve všech aktivitách hlavně v česku. Důvod bych viděl, češi jsou dnes bohatší než byli před desíti, dvaceti lety a tím pádem konzumují pohodlnější zábavu.Škoda třeba reddragonu, který narazil na dobu kdy lidé nebyli zvyklí platit za online věci. Vzpomínam na ty vlny odchodů. Přitom ta hra byla jako jedna z mála vyvíjená kontinualně, x let lidmi co uměli o te hře uvažovat komplexně, tomu se dnes dostáva snad jen u Wowka či Doty atp… Přitom jak dnes kouknu třeba na werb.cz dražbu a vidím tam herní projekt co vyděláva, tak mi příjde líto toho potenciálu. Na druhou stranu stále čekám na nějaký mass koncept, kde nebudou pidi aliance, ale národní a budem se valit se světem :)

  5. Jen_da: Prečo myslíš, že robia zlú reklamu dominingu? Práve o tom domining je – kúpiš to, čo chce niekto iný a predáš mu to drahšie ako si kúpil. O tom to celé je…

  6. Senky: Ano, to je obecná podstata obchodu. Nicméně si myslím, že registrace těch dvou domén až po ohlášení spuštění nového projektu, je normální cybersquatting a ne domaining. Ale asi mám trochu jinak nastavené hodnoty.

  7. Nemusíš mať zle nastavené hodnoty, tak napríklad ja si myslím, že cybersquatting je jedným z typov dominingu – niekto dokáže odhadnúť, ktoré domény sa budú kupovať, tak ich kúpi skôr, ako vznikne značka; a niekto má zase kontakty/informácie dostupné tak extrémne rýchlo, že dokáže robiť cybersquatting a tým si rozširovať svoj zoznam domén.

  8. Jen_da:
    Ako predpokladas ze zaregistrujem domenu skor ako pridu na svet informacie? To robi par domian prorokov :D

  9. S obtížností současných browser-her naprostý souhlas. Přestože si polepšily v grafice (i když ne nijak výrazně), tak hodně ztratily na game designu.
    Bohužel princip chceš být dobrý – zaplať se šíří i do dalších herních odvětví. Prostě hnus.

Comments are closed.