Doménové faux pas po americku

Doménové faux pas je označení pro situaci, kdy si původní majitel zapomene prodloužit doménu, anebo kdy nedomyslí následky svého jednaní a přejde na jinou doménu bez zabezpečení té předchozí. Přesně tohle se stalo i americké organizaci AmeriCorps. Zatímco u nás se tomu dá jen zasmát, protože doména má většinou stejně hodnotu jen pro původního majitele tak v tomto případě se jedná o opravdu luxusní kousek. AmeriCorps.org má totiž GPR 8/10, vedou na ní autoritativní odkazy nejen z wikipedie a její návštěvnost za minulý březen byla přes 100K lidí hlavně z USA.

Takže pokud máte zájem o tuto doménu tak si stačí přihodit na namejet.com. Pokud si to teda původní vlastník nerozmyslí, ale zatím to vypadá že se jim nová doména s koncovkou .gov líbí daleko víc.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Doménové faux pas po americku”

  1. Jen takovy dotaz: odkazy z Wikipedie jsou prece nofollow, cili by se do vysledneho PR nemely promitnotu, ne? Chapu, ze takovy odkaz generuje trafic, ale proc ho nazyvat autoritativni?

    1. Honza S.: nofollow je přežitek, který kdyby dneska platil tak vyhledávače nic nenajdou. Ale co se týká GPR tak oficiálně se do výsledku odkazy s nofollow nezapočítávají.

  2. gov domena ma vetsi autoritu a taky je na ni GPR 8. Urcite je to skoda, domena se da presmerovat a prodluzovani domeny je za pakatel

Comments are closed.