Válka registrátorů o MFA developery začala!

obchodniksesmrti_500px

Nicolas Cage v mém oblíbeném filmu obchodník se smrtí.

Upřimně řečeno už delší dobu jsem čekal, který další registrátor si uvědomí jaký obrovský finanční potenciál je v developerech MFA a minisites. První byl Gransy z webtrhu (subreg.cz), nabízející lidem, co u něj mají doménu 10MB prostoru. Mnoho lidí to využilo. Dneska ale oficiálně rozjel kampaň další velký hráč na trhu a rozhodně by neměla zůstat stát bez povšimnutí.

Představte si předinstalovaný systém na tvorbu MFA nebo minisites, který v sobě má už zakomponovaný výběr 6ti profesionálních šablon. Každá jde navíc upravit do 6ti různých barevných provedení. Možnost úprav prakticky všech důležitých onpage faktorů. Pro maximální efektivnost je dostupné i propojení s Google Analytics a Google Webmaster Tools. Vkládání jakékoliv formy reklamy není problém. Prostě něco jako WordPress MFA edition.

Nebudu Vás už dále napínat jedná se o inPage.cz, který je projektem společnosti Zoner software. Právě teď rozjeli masivní reklamní akci, kdy k doméně .cz za 240Kč dostanete na rok možnost využít jejich služeb. Jednoduše řečeno zaplatíte pouze za doménu a máte k ní MFA či minisite zdarma. Stačí naházet texty, reklamu nahodit linky a je to. Prostě hotovo. Použitelné i pro lidi, kteří mají problém s instalací WordPressu.

Tak dost bylo teorie teď trochu praxe. Jelikož jsou stránky označené pomocí meta tagu author, dá se s trochou snahy dozvědět jak si MFA nebo spíše minisites vedou. Nechci teď zveřejňovat konkrétní minisites co jsem objevil, ale byl jsem celkem překvapen kolik lidí už službu inPage.cz používá (jak mi něco takového mohlo uniknout) a okupují na některá hodně konkurenční slova přední pozice na seznamu. Optimalizace šablon bude tedy podle mě hodně dobrá. Například jméno jednoho letoviska v Chorvatsku zabralo první místo jak na seznamu, tak novém seznam fulltextu i google. Tedy tvrzení, že se postaráte pouze o texty a prolinkování a o zbytek se postará systém inPage.cz je zřejmě pravdivé.

Za normálních okolností by jsem řekl, že služba inPage je určená pro lidi, kteří chtějí na svých nejlepších doménách vybudovat kvalitní minisite, nebo i něco většího. Nechtějí s ničím ztrácet čas, prostě nahodí texty, nějakou reklamu a už sledují jak jejich doménová investice narůstá s dobou na cenně a ještě vydělávají peníze z reklam. Prostě služba pro domainery, kteřé mají v portfoliu kvalitní kousky, ale nechtějí se o to moc starat (nastavení hostingu, instalce WP, aktualizace WP atd.).

Aktuální promo nabídka inPage, kdy v podstatě dostanete k .cz doméně službu na rok zdarma, už je ale o něco zajímavější i pro lidi, kteří mají na tvorbu minisites už zaběhnutý systém. .cz doména za 240Kč a možnost na 90 dnů si celý systém vyzkoušet je už spíše výzvou než na zamyšlení.

Developeři MFA nebo minisites potřebují velké množství domén, pro své rostoucí portfolia. Je super, že nám vychází registrátoři vstříc. Jsem zvědaví s čím příjde konkurence. Službu inPage bude i podle množství lidí, kteří jí používají úspěšně pro své minisites, těžké překonat. No uvidíme.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Válka registrátorů o MFA developery začala!”

  1. stejný systém, že jen naházim texty a kód reklamy jsem si nedávno dělal taky… btw, je někde psáno, kolik budou platit po tom roce?

  2. Určitě zajímavá možnost, jak přitáhnout k sobě více provozovatelů MFA webů.
    Trošku mi to připomíná cenu za .info doménu u Go Daddy. První rok skoro zadarmo a pak když se Ti ten web uchytí, tak si zaplatíš dražší renewel a nebo necháš doménu expirovat.

    Nemáš představu jak dlouho bude ta akce trvat? :-)

  3. Rád bych upřesnil první dotaz co po roce.
    Po roce stojí služba 1200 Kč. V ceně je jak systém pro správu stránek, tak i renew domény, elektronická pošta a třeba FTP a další věci.

    Pokud bude na systému někdo chtít developovat více MFA nebo např. produktových microsites, rád se domluvím na zcela jiných cenových podmínkách. Stačí mne kontaktovat.

    Dále nabízíme hned od začátku provizi 30%, takže pokud děláte jednoduché weby a umíte je prodat, je tu možnost pro slušný zisk. Stačí se stát partnerem.

    Na závěr dva bonusy:
    AKCE platí jak pro CZ domény, tak pro EU, COM,
    INFO a NET.
    Od dnešního dne na czechia.com domény COM a NET za 95 Kč.

  4. Ta cena za další rok to posouvá do úplně jiné roviny.

  5. Nevim, jak presne system InPage funguje, ale je to tak cool, i pokud mam stovky domen? Imho ne, jelikoz myslim, ze zas tak sofistikovane jako takovy WhyPark nebo DevHub to nebude, coz jsou primarne tooly na masivni development.

    Domeny nakupuju za 200 Kc, v pripade poctu stovek domen mi to dela usporu v desetitisicich. A za ty to poradne mohu rozjet na tech vyse zminenych sluzbach, kde muzu jednotlive weby klonovat atp. a samotny development mi zabere mnohem mene casu.

    Jako nechci ten jejich system shazovat, ale clanek mi prijde trochu az moc nadseny :)

  6. spíš by byla bomba, kdyby GoDaddy ke kazde domene nabizel treba i 1 MB mista…to by MFA lidem uštřilo hodně práce :D

    a ten inPage, zdá se mi to docela drahé, na ty další roky…

  7. Za těch 1428 Kč by byl už nějakej low-cost hosting v USA, kde jsou instalace na jeden klik. A pro “neomezeně domén”. A navíc máte přípravu do budoucna, kdyby se minisite trochu rozrostla. Toť můj názor.

  8. No jo, ale cena za další roky je podle mě přemrštěná. Článek bych doplnil o info o platbách v dalších letech.

  9. Ta služba je známá docela dlouho. Zoner s tímto rozesílal kdysi maily svým zákazníkům, mezi které patřím i já.

    Služba rozhodně dobrá, ale pro lidi, kteří mají své one-click ověřené systémy to je k ničemu.

    Btw. Obchodník se smrtí je perfektní film z období, kdy nejvíce peněz vydělával prodej zbraní do afrických zemí (po rozpadu SSSR) =))

  10. McQuack, však Godaddy dává ke každé doméně hosting zdarma a řekl bych, že víc než 1 MB prostoru (nevím teď jistě), jen tam pak vkládají reklamu

  11. inPage.cz je past, uz jsem se do nekolika takovych chytil, testoval jsem neco zdarma, a pak, kdyz doslo na placeni, jsem nemel chut nebo cas web nebo jinou sluzbu presouvat a zaplatil.

    Dalsi problem je to, ze uspesnost mini(mikro a makro)sites primo zabi mit neco vystopovatelne spolecneho s masovejsimy systemy, sablonami apod.

    A konecne, neco podobneho uz dnes nabizi kde kdo, napr Actice24, ale ti do reklamnich sdeleni pozapomeli dat zkratku MFA.

  12. Ještě mě napadá, tenhle produkt obecně, je spíš pro někoho kdo chce být na netu a neví jak na to (nějaký živnostník, který chce být se svojí autodílnou na netu a má pocit, že když si to udělá sám bude to lepší a levnější, než když to někomu zadá) Pro někoho kdo to myslí s MFA VÁŽNĚ to je vzhledem k nákladům nesmysl,a propagovat to tím směrem mě příjde jako zoufalost, hlavní klienti jsou asi jinde, navíc nevidím tam moc rozdíl mezi tímhle a prací s free šablonou. Respektive mě příjde lepší free šablona.

  13. no ta cena za dalsi rok je neuveritelne premrstena, takze nechapu Draga a to vzruseni (pokud to neni PR). Jak tady nekdo psal i Active24 nabizi “ke každé doméně webhosting 50 MB a nástroj na tvorbu webových stránek zdarma”

  14. asi i nadale zustanu u svejch nekolika predpripravenejch sablonach..ta cena je fakt kotel kdyz to clovek nasobi 10x nebo 100x atd coz vetsina mfackaru asi bude

  15. Jelikož se tady neustále vyzdvihuje vysoká cena po roce, rád bych zopakoval o čem akce je.
    Za cenu domény CZ 240 Kč získáte nyní na rok celý systém. Pokud si hrajete s jednou doménou a děláte 1-2 MFA, tak ta cena po roce je asi vysoká. Přesto se můžete stát partnery a získat 30% slevu. Pak je již cena do 600 Kč + DPH. Můžete také někomu z okolí dělat stránky.

    V případě že máte více domén, můžete mít individuální podmínky a nemusíte se krom textů na webech o nic jiného starat.

    Jinak je inPage určen hlavně menším firmám a soukromníkům, kteří by neměli mít problém zaplatit 3 Kč za den a mít slušnou prezentaci, vlastní doménu a elektronickou poštu. Tak asi tak.

Comments are closed.