Rekonstrukce 404m.com

matrixface.jpgNějak mi to nedalo a přemýšlel jsem jak udělat 404m.com trochu pohodlnější na čtení. Původně jsem chtěl úplně změnit šablonu na nějakou magazínovou, ale nic pohodového jsem nemohl najít. Mezitím jsem alespoň WP updatnul na 2.8.4, upřimně už to chtělo, stará verze byla 2.2. Nakonec jsem se rozhodl si jen původní šablonu upravit. Jeden sidebar jsem přesunul úplně doleva a pravý rozšířil na 300px.

Levý sloupec je tedy podle plánu bez reklamy a slouží k pohodlné navigaci. Bez scrollovaní tak můžete projít poslední příspěvky, komentáře, rubriky a stále rozrůstající se archiv. Plánuju sem dát i štítky. Nevím jestli se mi bude chtít všech 542 příspěvků zpětně oštítkovávat, ale vím že to dost pomáhá hlavně lidem co hledají obecné informace a přichází z vyhledávačů.

Pravý sloupec jsem rozšířil, jednak kvůli zachování aktuálních aukcí na webtrhu a také jsem chtěl přejít na stále oblíbenější minibannery (125×125). Už od začátku jsem chtěl šablonu, která by je uměla . V současné době jsou tyto minibannery dost oblíbené a prakticky nenajdete affiliate program, který by je nepoužíval. Roztažení sidebaru mi umožnilo je sem přidat. V současné době je to těch 5 reklam z directoglobal (stříbrný podklad) + 1 od adwebio.com (zlatý podklad). Bouhžel adwebio zatím tu 125×125 nějak nezvládá. Nevím jestli se to zdá jen mě, ale je větší než ty tabulky 125×125. Naopak directoglobal ukázalo opět svou sílu, kdy je možné udělat s reklamou prakticky cokoliv. V tomto případě jsem jí jednoduše předělal na malé textové bannery. Je škoda, že se tomuto systému už nedaří jako dřív. Možnost pohrát si s reklamou v takovém rozsahu je na českém trhu naprosto nevídaná a pokud se publisher bude snažit (přidání obrázků jako podklad, různá zvýraznění) tak může pro inzerenta vytvořit opravdu lukrativní místo. Dneska ale vše směřuje k javascriptové reklamě z které by se ale něco takovéhoto udělat opravdu nedalo.

Takže co ještě zbývá doladit? V některých prohlížečích se vznáší footer úplně nahoře (IE, Opera) takže ho budu muset hřebíkem přitlouct k podlaze. Díky uvolněnému prostoru plánuju otestovat systém mlink.cz a brzo vám přinést recenzi. Dále udělat prostor pro nějakou free reklamu na nové zajímavé projekty. Přemýšlel jsem něco jako miniPR recenze. Obrázek + pár vět textu. Prostě když se objeví nějaká zajímavá novinka tak třeba 14 dní dělat reklamu. Je škoda, že se o spoustě služeb a novinek nikdo nedozví. No uvidíme. Nápadů mám vícero.

PS: ano vím, že jsem celý design “zprasil” pomocí tabulek, ale nebavilo mě dekódovat co který element je zač.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Rekonstrukce 404m.com”

  1. jj ta reklama s adwebia je väčšia :)

    inak sry že to som píšem ale teraz ma napadlo , že si cca pred mesiacom písal, ked zacal google banovať weby s directom, že pracuješ na systéme na predaj backlinkov, a aj si písal že už je aj časť dokončená , ako to vypadá ?

    1. To jsem asi nebyl já. Dělat reklamní systém je nevděčná práce a už nikdy do ničeho takového nepůjdu. Vím, ale že pár lidí z webtrhu se o to pokouší. Už to asi vzdali :)

  2. Oči nedokážu udržet souvisle na článku. Na webu, kde je prioritou číst články, mi tento způsob řazení sloupců příjde, jako kladivo na oči uživatele.

    U mne prst dolu za změnu a prst nahoru za pokus o změnu.

  3. aha tak nic :) musel som sa zmýliť .

    a k mlinku: no toto bude dalšie directo :)vlastne :( teda ak to chces pouzivat na predaj backlinkov s PR , lebo ešte na seba upozorňujú tým, že majú kampaň na adwords že kúpte backlinky s PR či ako , už nwm presne, takže google bude za chíľu banovať aj mlink.

  4. Ta prestavba je uz hotova?
    Ten pravy sloupec s reklamama + odkazy ti trosku ujizdi do prava.

  5. Jsem si říkal, že jsem odpoledne párkrát refreshnul a vždycky to bylo jiný:-) To zpracování reklam do boxů se mi líbí, ale to AdWebio je opravdu větší:-)

  6. Pravy sloupec mas rozbity v Google Chrome. Pocitam, ze nejaky tag neuzavreny… Zkus projet validatorem a v dalsich browserech, muze delat problemy i jinde…

  7. Tak to byl asi jen spatne cachovany styl. :) Po odeslani komentare je to ok …

  8. Zmizel blok s vypisem clanku z cn130 :(

    A je to takove “zvlastni” Nezvyk a ani se to k te sablone imho nehodi. Vypada to ted rozhozene a nic nezapada..

  9. Dost mi tam chybí sloupeček s přehledem článků na cn…, chodil jsem tam, když se tu objevilo, že je tam něco nového

  10. K tomu adwebio banneru zmen:
    na
    width:123px; height:123px; a uz sa ti to tam pekne vojde.

  11. No vidim ze html kod to nevlozilo tak v dive co je za tym scriptom zmen width a height.

  12. xman: na ten adwebio kód kašlu (změna v skriptu nezabrala). S tím si nechci hrát. Většinou je s tím jen otrava.

    Berlin: vrátím to sem neboj

  13. Ja uz som bol zvyknuty na informacne odkazy napravo, takze sa vzdy pozriem na povodnu stranu.

    Zmena sa mi paci, pretoze to je zivot.

    Ale to adwebio som si predtym ani nevsimal, no teraz je to ako trn do oka. Viem, ze reklama ma uputat navstevnika, ale tato puta pozornost az prilis, predtym to bolo urobene decentne.

  14. Teď je to dokonalé, je moc pěkné jak je rozdělené normální menu a reklama. ;)

Comments are closed.