Nedělní zamyšlení nad rozbitou bábovičkou

noob-caner.jpgPosledních pár dní mám pocit, že lidi se opravdu nehorázně nudí. Jinak nedokážu pochopit jak se může na webtrhu otvírat jedno nepoužitelné vlákno za druhým. Mezi ty opravdu nejhorší jsou stížnosti jak je teď všechno špatné a jak ve starých dobách bylo vše dokonalé a nádherné. Už se pomalu začínám smiřovat s tím, že je to prostě už takové české, místo snažit se přijít s řešením tak hledat chyby.

Podle mě osobně je současná nuda na webtrhu způsobena prostě prázdninovým útlumem. Lidi místo sezení u kompu jsou radši u vody nebo v hospodě. Popřípadě ti, kteří chápou prázdniny jen jako výmluvu v klidu makají na nových věcech, jež hodlají po skončení prázdnin naplno rozjet.

Webtrh ale za nic nemůže. Komunita prostě nemá náladu teď kecat a ti, kteří nemají nic lepšího na práci prostě na to musí upozorňovat a vzpomínat na zlaté dobré časy, kde jediným možný řešením je návrat ke kořenům, emigrace jinam nebo najmutím armády moderátorů, kteří usměrní proud kapitalismu tím správným směrem. OMG lidi proberte se! Když čtu na některé názory stěžovatelů tak by jste v podstatě chtěli z webtrhu udělat vzor socializmu a diktatůru proletariátu. Vše by se mělo řídit desítkami pravidel na co by dohlíželi stovky moderátorů, jež by od rána do večera umravňovali a banovali všechny kdo se odvážili dát jakýkoliv OT nebo okomentovat aukci. Myslíte si že to přeháním? Kdyby byl webtrh dokonalé kapitalistické forum nebylo by potřeba žádných pravidel, protože nikdo by nepodváděl, nekomentoval co nemá a všechen warez odpad nebo cokoliv nezákonného by tam prostě nebylo.

Naštěstí jen malá skupinka lidí si ve skutečnosti stěžuje. Ti spokojení nebudou s těmi nespokojenými diskutovat ani si kazit den. Já upřimně ty vlákna pokud někdo nenahlásí příspěvek ani nečtu. Jsou o tom samém. Naprosto o ničem. Webtrh roste. Dalo by se říct že doslova evolvoval v něco jiného. Ti nejjednodušší, kterým se to nelíbí utečou jinam a budou křičet: “Tam už se to nedalo vydržet, tady je to lepší. Kdyžtak pujdu jinam.” Jenomže ono už není moc času kam jinam jít. Každý projekt buď zanikne nebo evolvuje v něco velkého. Webtrh je teď velký a je složitější se v něm orientovat. Proč se ale na foru plném internetových podnikatelů a ideamakerů teda nenajde někdo kdo tento problém jednoduše vyřeší a ještě něco vydělá (můj nápad si můžete přečíst zde klidně to kdokoliv může zrealizovat, já budu jen rád)? Možná důvod je ale také v tom, že si pro to spousta lidí udělala své vlastní řešení. Co je zajímá si nechávají posílat na speciální email nebo využívají RSS čtečky.

Omlouvám se za agresivně laděné nedělní zamyšlení, ale když jsem si dneska šel koupit do supermarketu párky tak tam tlupa důchodců nadávala na současné supermarkety a vzpomínala na zlaté staré časi. Člověk jen kroutil hlavou a říkal si, že snad takhle nedopadne. Pak přijde na webtrh, musí moderovat vlákno, kam by normálně ani nevlezl a setká se s tím samím přístupem. OMG.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Nedělní zamyšlení nad rozbitou bábovičkou”

  1. S nazorem, ze “stari” delaji projekty na podzim, nebo si uzivaji volna souhlasim. Diky par lidem co oteviraji OT temata, jsem na webtrh omezil navstevy. Stava se z toho druhe czemoney, kde driv chodili lidi za vydelkem se slusnosti, zacali chodil novacci, co nemaji ani zbla ucty nebo slusnosti, a forum slo behem pul roku do haje.

    Mezi lidma se rozneslo, ze se da vydelat nejake penize na netu a misto aby studovali, sledovali ci se vzdelavali tento obor trochu do hloubky , otravuji moderatory a adminy svyma OT temata, ktere nikomu nic neprinesou.

  2. ty jedavas parky? :D to snad ne, domaineri a prominenti WT by si mali predsa zit na vyssej nohe. ked uz ten agresivne ladeny clanok tak aby bol aj nejaky provokacny komentar :)

  3. Myslet si, že kdysi bylo vše skvělé, nádherné a bezchybné je svým způsobem normální. Je to totiž jen obvyklá reakce mozku. Ty špatné věci zapomínáme a potom, když začneme o něčem přemýšlet, vybavují se nám většinou ty “staré dobré časy…”

  4. Pokud by byl webtrh ciste kapitalisticke forum tak by tam prave warez a “cokoliv nezakoneho” bylo. Pokud se to bere pragmaticky tak v prvni rade jde o prachy a ne o dojmy. To ze ma warez i vedlejsi efekty je druha vec – proto je tam to pravidlo.

    A parky ze supermarketu stoji zahovno, v tom maji i duchodci pravdu.

  5. “dyby byl webtrh dokonalé kapitalistické forum nebylo by potřeba žádných pravidel, protože nikdo by nepodváděl, nekomentoval”

    – to co popisujes neni kapitalismus, ale anarchie, tam vsichni vedi co maji delat a nepotrebuji zadana pravidla zadne hlidace.
    Kapitalismus je hlavne o nedotknutelnosti soukromeho vlastnictvi. Kapitalismus potrebuje vymezujici pravidla.

  6. big lebowski: kdo se nepouci minulosti, je odsouzen k jejimu zopakovani… Tentokrat tento citat mluvi i z me zkusenosti, kterou si kua prozivam opet znova. Spatne veci se zapominaji dobre, dobre spatne … asi tak bych nejak ty citaty zkombinoval.

  7. Mě přišlo, že tenhle článek je zbytečný číst asi tak stejně jako řadu těch topiců na webtrhu :D

  8. I když na statistiky moc nedám, tak té co byla publikována nedávno nesměle věřím. Statistika nám sdělovala, že češi patří na třetí místo v žebříčku stěžovatelů. Denně bohužel narazím na nějakého stěžovatele a je otázkou času kdy stížnosti zaplní soc. sítě.
    Zrovna nedávno jsem chtěl přispět finančním obnosem, a to v pravidelných dávkách. Ovšem bylo mi sděleno, že potřebují peníze na jiných místech a tato finanční částka je jim “k ničemu”. Jen jsem se pousmál a v duchu si řekl: hoši, tak za vámi ještě někdy půjdu!! Osobně se zastávám názoru: “Nemusí pršet, hlavně když kape”. Ale asi patřím do jiné sorty lidí. Tím chci sdělit, že se velká většina lidí kouká na svět moc pesimisticky.

Comments are closed.