Čas nasadit slevu

I přes zavedení nového nástroje na zjišťování low cost nabídek na directoglobal, se mi moc nedaří vyprodávat reklamu. Více jak polovina slotů je stále volná (je pravda, že nástroj pomohl, ale chtělo by to prodat ještě tak 10 – 20% za měsíc víc). Nejhorší situace je u IDN domén. Jako by se lidé báli kupovat reklamu na doménách začínajících na xn--. Přitom většina reklamních ploch má třeba grp 2. Jelikož už nemá cenu snižovat dále ceny, myslím že 24 korun/měsíc je ok, rozhodl jsem se zkusit trochu jinou taktiku. Do konce týdne na všech IDN doménách mám slevu 50% při nákupu na rok. Stejně se kvůli rankům kupuje odkaz na delší dobu. No uvidíme kolik toho prodám.

Kompletní seznam volných reklamních slotů najdete zde.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Čas nasadit slevu”

  1. Tak jsem ti chtel udelat radost a neco koupit, ale napriklad u vína.com se ti pri nakupu na rok zobrazuje plna cena :-(

  2. Admin: Sám si koupit u sebe reklamu nemůžeš – to je opravdu zablokované. Doufám, že už brzy dáme dohromady ten lepší katalog s vyhledáváním, aby se více prodávalo. Přemýšlím nyní o tom zda nevyházet ty vyložené MFA srajdy a nechat v systému jenom kvalitnější weby. Co Vy na to pane?

  3. Vembl: klasické MFA si vždy povede lépe na PPC než na directu. Navíc dobře udělané MFA má click rate přes 20%, což by se inzerentům právě naopak mohlo zamlouvat. Musela by tam ale jediná reklama být directo. Spousta lidí ještě nepochopila, že prodat reklamu na directu znamená dát jí na nejlukrativnější pozici. Kdo si bude kupovat directo reklamu na stránce plné adsense?
    O zákazech by jsem neuvažoval, ale naopak o zvýraznění webů kde se reklama pravidelně prodává. Například za každých 10Kč, které investor nabídne za reklamu by stránka mohla získat directo rank +1 (pro programátora by to neměl být problém doprogramovat je to 1 rovnice a jeden SQL) pak by se mohli weby řadit podle directoranku. Ty které se nejvíce prodávají by byly nahoře (prověřeno trhem).

  4. Admin: Ve čtvrtek mám schůzku s programátorem, tak mu to nadnesu. Má mi ukázat novinky na DirectoGLOBAL, tak už se těším, že zase trochu postoupíme dále ….

  5. ono by to spis chtelo rozdelit cele directo na 2 typy webu, web u kterých kupuju reklamu kvuli rankum a na weby u kterych kupuju reklamu jen kvuli zpetnym odkazum.

  6. pro zacatek by myslim uplne stacilo razeni dle ceny. V directu je vyhoda ze se clovek muze podivat na stranky kam reklamu dava a kdo tomu venuje par minut casu tak si tu svou najde i mezi MFA “srajdama”.

    Jinak bych tam jeste udelal to, ze v katalogu nabidek, weby ktere maji vyprodane pozice budou treba cervene podbarvene.. trosku vic je zviditelnit, aby je mohl inzerent hned preskocit. (nebo uplne nejlepsi dat tam filtr “pouze s volnymi pozicemi”)

  7. Ošklivý sup: to je vysoce sofistikovaný minisite :). Je na doméně kterou jsem kdysi dávno odchytil. Dělal jsem tam jeden experiment zaměřený na google. Ani jsem nevěděl, že je pod directem. Tuším někdo po mě stále chtěl reklamu, tak sem to dal ještě na staré directo (nerad fakturuju malé částky – proto mám tak rád directo).

  8. Ošklivý sup a admin: Jsou to takové pěkné MFA srajdy :). Ale co naplat má to ranky a lidi to chtějí. Asi udělám nový systém na prodej opravdové reklamy a directoglobal bude jenom SEO výhodný systém :).

  9. Vembl: Mfačka bych nechal, je to přece jenom lowend pro někoho kdo má malý rozpočet. Kdo má větší rozpočet, tak přece jenom zainvestuje do lepších webů. Takhle je prostor pro oba dva druhy inzerentů, každý si najde svoji hranici. Trh už si to pročistí sám a hodně mu pomůže nové (parametrizovatelné) prohledávání nabídek.

    Když například chceš propagovat eshop na Googlu tak nakoupíš pár velmi kvalitních odkazů. Když ho potřebuješ popostrčit na Seznamu, tak nakoupíš spousty lowendových odkazů.

Comments are closed.