Webtrh.cz – profesionální diskuzní forum

multiculture.jpgO tom, že se na webtrh.cz chystají po přechodu na vlastní server novinky se tušilo. Retal (majitel fóra), dokonce moderátorům umožnil nahlédnout do připravovaných novinek co se chytají. Když jsem si to poprvé pročítal tak jsem byl celkem překvapen, co vše se chystá. Nejlepší na tom všem je, že mnoho z připravovaných věcí se teprve uvede do provozu. Budete překvapeni co se z webtrhu za pár měsíců stane. Testují se nové vymoženosti, které už přesahují za rámec klasického diskuzního fora. No v tomto se nechte překvapit.

Asi největší novinkou v poslední době je možnost zeptat se přímo na foru v příslušných sekcích odborníků na právo a daně. Tohle se Retalovi opravdu podařilo. Nejzajímavější dotazy tak zodpoví profesionálové v dané oblasti. Jakékoliv dotazy jsou však moderovány, protože poradci v dané oblasti nemají zas tolik času. Každý dotaz by tak měl obsahovat co možná nejdetailnější popis problému a také nutnou dávku slušnosti (na rozdíl od zbytku diskuze se doporučuje vykat a zdržet se internetového slangu).

Teď by jsem rád zmínil jednu důležitou novinku, která je hodně opomíjená. V nastavení profilu si můžete nastavit IČ. Tento údaj se vám bude zobrazovat pod avatarem u každého postu. Do budoucna budou na tuto položku navázány důležité funkce a také do jisté míry se vám zvýší prestiž/pravomoce (webtrh je internetové tržiště a bude potřeba odlišit podnikatele od lidí co zatím nepodnikají – například možnost vystavení faktury). Proto pokud vlastníte IČ tak si jej doplňte.

Vzhledem k připravovaným novinkám bylo nutné i rozšířit zástupy moderátorů. Vím, že se to mnoha lidem nelíbí, ale byla to nutnost. Retal věděl proč dané lidi vybral takže mu musíme všichni věřit. Ale vězte, že pro nadcházející budoucnost webtrhu bylo navýšení počtu moderátorů nutnost. Dejte jim chvilku než se zorientuji ;)

V současné době má webtrh 33,465 vláken, 239,372 příspěvků a 7,367 členů z toho aktivních 3,672. Je to poměrně velké množství a věřím že do budoucna bude masivněji růst. Přeci jen se už i teď na webtrhu točí opravdu slušné peníze. Dřív jsem si dělal různé průzkumy na tohle téma. Částky byly opravdu zajímavé. Nové možnosti obchodování ještě rozšíří.

Často je webtrhu vytýkána přílišná diktatura. Jakékoliv OT jsou mazány. Možná ale právě díky této přísnosti se stal webtrh největším legálním internetovým tržištěm v ČR a SR.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

17 Replies to “Webtrh.cz – profesionální diskuzní forum”

  1. Webtrh je fór, které navštěvuji už nějaký ten rok a být moderátorem na něm je má pocta. A Retala považuju za KRÁLE. Je to člověk co dokázal webtrh vybudovat tam, kde je teď.
    A hlavně starší moderátoři jako ty, tracy, martin, fishbond, zputnik (to je kabrňák) a další, kteří pomáhají forum čistit od zbytečních příspěvků, či flame war. :-)
    Tak ať nám to vydrží co nejdéle. ;)

  2. Webtrh se v posledni dobe zvrhnul opravdu jenom ve for :)
    Uz tam chodim si jenom zkazit naladu nabidkama na tvorbu MFA webu..kvalitnich postu je tam tak 1 / 100. Neznate naky podobny forum, prosty balastu?

  3. snakey: před rokem bylo to samé o info doménách, pak si zase každý stěžoval že webtrh je jen o doménách a o ničem jiném. Teď jsou to MFA. Jsou to módní trendy. Utíkat nemá smysl ;)

  4. Mozna mas recht..taky hlavne asi neni kam utikat :)
    I tak, prislo mi, ze driv prispivalo vic “autorit”, jako jsou nynejsi moderatori, nosi, oleg, smsaff atd… proste lidi u kterych je videt ze svy veci rozumi. Nebo aspon se jejich prispevky neztraceli v tune blbosti. Desne me vytaci kdyz ctu prispevky z kterejch srsi debilita, a tech je tam ted fakt hodne. Mam pocit ze se moc rozkriklo “da se vydelat sedenim u kompu” a ted to kazdej polointeligent proste zkousi..a zacina webtrhem

  5. Jó no kde jsou ty časy, kdy tam přispívali odborníci jako třeba Fandor, Dysmusax atd. Dneska sou tam samí amatéři, který tam prodávaj svoje MFA na který chodí 5 lidí denně, no prostě hrůza. Já se považuji taky celkem za amatéra, ale aspoň se tak neprojevuju a neprodávám tam MFA na .info, který sem udělal odpoledne, bez ranků, návštěvnosti atd. Dnes už navštěvuji webtrh spíše ze setrvačnosti.
    Každopádně pamatuji si, jak jsem před asi půl rokem četl na warforum.cz jedno vlákno “Jaké fóra navštěvujete” a někdo tam psal webtrh.cz. V tu dobu sem si říkal že je konec a s webtrh půjde do sraček :).
    Každopádně retal se snaží a ta právní poradna, ta se fakt hodila, určitě ji někdy budu potřebovat :D

  6. Jelikož jsem plátcem DPH, určitě by se mi hodilo kdyby se připnulo ke jménu na webtrhu i dičo. Btw. Nějaké diskuze bych uzavřel jen pro podnikatele, co Vy na to?

  7. Marek Stejskal: aby jsem řekl pravdu tento návrh padnul i když neoficiálně :)

    Jeden z hlavních úkolů webtrhu je také ukázat cestu novým neponikatelům k podnikání. Moc se mi líbí myšlenka že přijde nějaký nováček, který do té doby znal jen různé klikačky a začne zkoušet budovat nějaký projekt. Od ostatních dostane rady jak začít a postupně se propracuje až k tomu, že bude potřebovat IČ, aby mohl prodávat přímo reklamu popři studiu na vejšce :)

  8. Davnejsie uz nebol na webtrhu zaujimavy kseft. Hadam sa to opat zlepsi. Vylepseniam drzim palce.

  9. šalalala:
    pokud vím, tak není

    Tracy
    hokar
    drago
    zputnik
    mat
    Morasino
    Souki
    kubimi
    lefiath
    Cube
    tomcupr
    Brano

    To je asi vše. :)

  10. Změny jsou super a všichni staří harcovníci pevně věříme, že povedou k ještě lepšímu Webtrhu ;)

  11. claymes:
    Ne, nemá čas.

    Rival:
    Červenám se, Rival řekl něco pěknýho. :))

  12. claymes: už není, asi se radši věnuje naplno práci ;)

    Seznam moderátorů přiřazených k dané sekci najdete v té sekci pod výpisem vláken vpravo dole.

  13. na webtrh chodím rád i když jak už zde padlo opravdu dřív byly komentáře smysluplnější- je to i faktem že na WT potkávám přezdívky které jsem vídával na czemoney foru- a to jak každý uzná šlo do kytek dost řádně- změny vítám a pevně doufám že WT i nadále bude studna informací pro aktivní lidi na internetu

  14. Možno idem s návrhom po funuse, ale možno by bolo dobré zvýšiť úroveň marketplace sekcie miernym spoplatnením, napr. cez premium sms alebo paypal. Človek čo predáva seriózny web/doménu by nemal problém zaplatiť 50-100 Kč a odfiltrovalo by to ľudí, čo predávajú bezcenné domény a weby. A prípadne nechať jednu free marketplace sekciu. Už tam pribúda dosť aukcií a človeku sa nechce každý deň prehľadávať medzi tým balastom. Osobne mám práve preto rád Sitepoint aukcie.

    Inak súhlas, že Webtrh už nie je tým, čím býval, vďaka tomu, že príspevky “autorít” zapadajú, alebo už vôbec neprispievajú.

  15. Neslyseli jste o paysecu?je to nejaka novinka od hellomobile.

Comments are closed.