Koruna oslabuje, ale tentokrát to může být výhoda

Všichni kdo vyděláváme nějaké ty peníze na zahraničních společnostech víme co znamená když oslabuje koruna. Výplaty z adsense vypadají masivnější a pro lidi, kteří mají weby v angličtině i masivnější skutečně jsou. Parkování domén je taky veselejší i když teď v lednu zrovna moc do smíchu z parking příjmu není. Backlinks se taky nějak zasekli. Starý klienti prodloužili platby, ale nový nepřichází.

Co jsem ale hlavně chtěl zmínit je, že spousta lidí prodává reklamu přímo. Ať už přes fora, nebo má stále klienty, anebo přes directo.cz. Právě tady přicházíme do kontaktu se Slováky, kteří od nového roku naplno používají euro. Pro ně může být oslabující koruna klíčem k levnější reklamě u nás. Zatím se to sice nijak neprojevuje, ale pokud prodáváte reklamu dejme domu za 26Kč/slot tak právě dnes tato cena šla pod jedno euro a nabrala trochu ten supermarketový formát 0,9x, tedy méně než euro.

Hopsající koruna tak může mít vliv i na obchodávní s doménami na webtrhu. Přeci jen pokud je doména za 5000Kč tj. 200 EUR (25Kč/kus) nebo 185 EUR (27Kč/kus) to už je znát. Slováci tak mohou začít skupovat stále zlevňující českou reklamu, odkazy nebo i třeba webdesign :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Koruna oslabuje, ale tentokrát to může být výhoda”

  1. Nezapomeň, že Slováci měnili SK na Euro za 30,126 a od toho se odvíjí i vše ostatní, tudíž si nemyslím že bychom ani po tomto propadu pro ně byli nějak levní.

  2. Přeci jen pokud je doména za 5000Kč tj. 200 EUR (25Kč/kus) nebo 185 EUR (27Kč/kus) .. Nespletl jsi se? Podle toho co tady píšeš by pro ně spíš mělo být výhodnější aby byla koruna co nejsilnější .. Pak za to přece daj (Slováci) míň .. Pro Čechy kteří nakupují od Slováků by to odpovídalo tomu, co píšeš ..

Comments are closed.