Nemocné directo

Během posledních pár dní se objevilo poměrně velké množství bugů v systému directo. Majitel se proto rozhodl, že vše nechá naprogramovat znovu a my se můžeme někdy za měsíc (spuštění se plánuje na 14. února) těšit na úplně novou verzi, která pojede na vlastním servru. Hodně lidí directo díky bugům naštvalo. Asi nejhorší byl bug se špatně vygenerovaným souborem directo.xml, který obsahoval pouze kód o nenalezené stránce. Tento bug poznáte tak, že se nezobrazuje vůbec žádná reklama. Ten je nutný smazat a stránku, kde se nachází directo php kód refreshovat. Soubor se vygeneruje nový a funkční. Osoběně jsem tak zachraňoval 3 stránky. U jedné sem musel smazat soubor dokonce 2x.

Plánuje se mnoho změn a vylepšení. Návrhy můžete psát do jednoho vlákna na webtrh.cz, kde vám i majitel služby directo odpoví.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Nemocné directo”

  1. Na jednom z dvoch webov kde mam directo mi toto tiež robilo, ale nepotrebovalo to refresh opravilo sa mi to same.

  2. Pekný nadpis :) Ten problém s directo.xml nebol ani tak bug, ako skôr preťažený server, na ktorom Directo beží. Ale nejaké chybičky krásy tam sú, to hej :)

  3. Nebol bug ? Safra, dva měsíce reklama nikde a ono za to může přetížený server .P

  4. Už dlho nefunguje aj aktualizacia pageranku.

  5. directo ma problem v tom, ze skript obsluhujici directo.xml, neni odladen na pripadne chyby. Ale verim, ze se jim to podari zmenit

  6. Samoška, že to bolo preťaženým serverom. Ak Ti nešla reklama a pozrel si si súbor directo.xml, našiel si tam error 503 Service Temporarily Unavailable, čo je sotva chyba skriptu. Viem ako ten skript vyzerá. Chyby sú skôr v admine, z časti sú spôsobené dodatočnou implementáciou rôznych funkcionalít horúcou ihlou, niečo majú na svedomí priame zásahy do DB a niečo určite aj vrodené chyby :) Kapitolou samou o sebe sú ľudia, čo si nevedia vložiť kód do stránok, a potom sa čudujú, že im nejde 2 mesiace reklama :)

  7. Pepe bud si jist ze vim jak vlozit kod do stranek, obzvlast pokud par dni fungoval, to ze xml pak sice obsahovalo strukturu, ale bez jedine reklamy bude chyba asi u directa, co myslis? ;)

  8. Měl jsem také na blogu directo, a po 14. dnech přestalo fungovat, čekal jsem tři dny, reklamu vložil znova a po dalších dvou dnech to zas nefungovalo. Tak jsem si řekl že na directo už kašlu. Každopádně ta koncepce prodeje reklam je dobrá, pakliže dokážu dát dohromady technickou funkčnost, rád se k tomu systému zas vrátím. Dík za informativní článek, budu to čekovat…

  9. Problémy s Directo jsou v podstatě dvojího druhu.

    1) Problémy s přetížením serveru. To co píše pepe je pravda. Nové directo proto má již virtuální server, na kterém poběží – snad mohu prozradit, že to bude na doméně directoglobal.com. Důsledek těchto problémů je potom skutečnost, že se crony nespouští tak jak by měly a dělá to bordel – například to nezobrazuje chvilku reklamu, pak se to zase spraví, dochází k následnému prodloužení zobrazování reklamy, apod. V novém Directu to budeme řešit podobně, ale všechno se lépe ošetří tak, aby to fungovalo.
    2) Chyby a bugy. Zde je problém podle mého názoru ve dvou věcech. První věc je to, že teprve v posledních týdnech systém skutečně běží na plný provoz, přešlo se na EURO a to odhalilo to další bugy – zejména v adminovi a ve správě celého systému. Proto to občas někomu připíše peníze navíc (nesprávně se přepínají měny, apod.) najednou se nejde přihlásit, apod. Najednou se v systému totiž začaly vyskytovat 3 měny, někdy se to nepřepne v databázi a dělá to prostě bordel. Navíc ty chyby jsou často náhodné a závisí na tom, ze které stránky se člověk přihlašuje, na které stránce byl předtím, apod. Prostě není jednoduché je odstranit.
    3) U nového directa tyhle věci odpadnou, protože to bude řešeno jinak – jasné oddělení jazyků (podobně jako to má třeba Google – podle jazyku prohlížeče) a jasné oddělení měn.
    4) Pokud jde o ty kódy, problém je, že některé systémy (třeba Joomla, freehostingy, apod.) prostě nedokáží Directo kód správně interpretovat. Directo kód bude proto nový, ale se zachováním SEO přínosu a měl by fungovat na všech technologiích PHP.

    Mrzí mě to – a to opravdu hodně – a dělám vše proto, abychom ty chyby odstranili. Navíc pro všechny kdo vydrží mám speciální dárek – a myslím, že velmi hodnotný:). A 14. února to pojede – za to ručím.

  10. Toz nevim. Je 23.unora a directo nejak vazne.

Comments are closed.