SEA projekt

Tak jsem dnešní odpoledne věnoval programování vlastního SEA (Search Engine Autosubmiter). Už jsem měl v hlavě dvě řešení. Jedno čistě přes Javascript a druhé přes kombinaci Javascriptu u PHP.

Zkusil jsem teda čistě Javascriptové řešení. Princip byl jednoduchý. Udělat stránku s iframe, ve kterém se budou zobrazovat katalogy. Kolem iframe bude formulář kam se zadá informace o o registrované stránce a pak se prostě zmáčkne tlačítko a data se překopírují z formuláře rovnou do registračního formuláře vyhledávače. Celé jsem si to otestoval a dal dohromady jednoduchý skript, který fungoval jak měl. Pak jsem zkusil seznam.cz. Stačilo překopírovat obsah prvku url. Jenomže to nefungovalo. Dal jsem si vyhodit debug co že jsem to udělal za překlep a objevila se poměrně očekávaná chyba. Prohlížeč zablokoval komunikaci mezi 2ma doménami prostřednictvím iframe. Přemýšlel jsem, že to obejdu nějakým nastavením. Nakonec jsem to ale musel vzdát a přejít k řešení 2.

Princip byl stejný jako v případě jedničky, jenomže se všechny data stáhli na localhost a vytvořila se jakási kopie registrační stránky. Všechny URL jsem musel nahradit přímou cestou. No ono těch úprav bylo trochu víc než se zdá, aby to všude fungovalo, ale to teď nebudu rozepisovat. Důležité je, že to funguje. Pak nastal čas naplnit databázy vyhledávačema. No a tady nastal problém. Klasické vyhledávače kam se submitne URL není problém, ale prakticky všechny nové katalogy vyžadují přístup přes nějakou rubriku. Kdyby jsem se specifikoval na jedno odvětví nebyl by to problém, ale pak by ztratil celý můj SEA projekt smysl. Takže jsem vybral jen nejdůležitější katalogy, které mají jednu registrační stránku a nechal to zatím být. Později se k tomu ještě vratím. Technicky jsem problém vyřešil (až na katalogy s výběrem přes rubriku) a to mi zatím stačí :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “SEA projekt”

  1. A neni jednodussi:

    1) koupit nejaky program, ktery nabizi davkove odesilani do ceskych a zahranicnich katalogu ? urcite maji zmaknuty i seznam, atlas a ostatni ceske / slovenske velke weby

    2) nebo pouzit jen nejaky program na automaticke vyplnovani formularu (neco jako ma i google toolbar), ktery jednoduse umi do stranky dosadit do inputu preddefinovane polozky ?

    btw. osobne bych rad registrace do katalogu taky vice zautomatizoval, ale zatim jsem nemel moc casu se tim zabyvat. tak budu rad, kdyz budes dal informovat, jak se ti dari v tom smeru, ktery jsi ted zacal.

  2. K tomu zabezpečení prohlížečů… dělají to všechny? jaký jsi zkoušel? co zkusit např Operu 5 nebo IE 5 nebo FF 1? Starší to nemusí dělat.

  3. Uvolnis nekde toto reseni? Nebo je to ciste pro tve ucely?

  4. martin: Vím že ty programy existují, ale chci to zkusit po svém, jako vše kolem MFA.

    MzK: Všechny Opery i FF to mají zablokované, nějaká starší verze IEčka to nemá, někde jsem an to četl článek, ale místo tohoto řešení je lepší přizpůsobit se.

    frances: zatím je to jen pro mou potřebu, ale třeba to v budoucnu hodím komplet na web. Upřimně není v tom nic složitého.

  5. Nestacilo by jednoduse poslat HTTP request s pozadovanyma informacema? (url katalogu a nazvy promennych z formu mit v db)

  6. katalogy budou pravděpodobně kontrolovat session, takže to asi nepůjde. a ještě trochu offtopic, když mám ten Silvestr :) Nedávno jsem si otestoval tu stránku s těma vtipama – musim se přiznat že mě výsledky testu docela pobavily :)

Comments are closed.