Už brzo zdraží většina domén

Dneska procházím záplavu emailu, co mi dorazilo a nacházím i oficiální email od dynadot. Posledně když mi přišel takhle formální email tak mi zabavili jednu .cn doménu.

Dear Ivan Sarkozi,

We have several important announcements to be made before the new year starts:

ICANN Announces a New AGP Limits Policy

Následuje sáhodlouhé vyprávění o zavedení limitu proti domain tastingu (zaregistruju doménu, zjistím jestli má traffic pokud ne tak jí mám čas do 5 dnů zrušit), z kterého se nic nedozvíte, až na to že zřejmě zdraží poplatek u některých gTLD za zrušení. Teď je to u dynadot.com tuším 20c. Zato mě v emailu ujistili, že se to nebude týkat domén WS, CN či US. Pokud se někomu chce probírat sáhodlouhým textem o tomto limitu tak může zde.

Pak následuje další část. Možná až trochu moc komerčně oznamují zdražení domén:

Save Now Before Prices Rise Starting on January 1, 2009!

There are several domain sales which will end once the new year starts! Listed below is a summary outlining these changes:

No nebudu to celé rozebírat. Jen shrnu to nejdůležitější.

.WS domény zdraží na 8,99USD, vzhledem k tomu že se v současné době projednává zavedení gTLD .WEB to této ccTLD, která ráda sama sebe nazývá WebSite, zrovna neprospěje.

.ORG doména zdraží ze 7,75USD na 9,25USD. Pár jich vlastním, všechny ale u godaddy.com.

.INFO domény zdraží u dynadot na 4,25USD/registrace a 9,25USD renew. Myslím že zůstanu taktéž u godaddy.com a jeho slevových kódech

.MOBI domény podraží z 9,99USD na 14,99USD, což jim na kráse nepřidá. Osobně by jsem to nazval propadákem roku. Během posledních měsíců vyexpirovalo velké množství krásných top českých keywordů. Hold nebylo jim přáno ani od seznamu, který je automaticky neindexuje už hooodně dlouho.

.CN ASCII domény už nepujde registrovat za 2,99 USD ale jejich cena bude rovna renew poplatku 19,99USD. Což pokud se nepletu by mělo zlevnit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Už brzo zdraží většina domén”

Comments are closed.