Když už je reklami prostě moc…

Dneska jsem četl zajímavý článek na lupě. Název článku byl Skript nereaguje. Samotný článek neříká nic extra, je spíše povzdechnutím nad stále narůstajícími požadavky na hardware, které klasou různé skripty. Nese se v duchu: “Proč dělat věci jednoduše když stejně všichni maji ultranadupané stroje”.

Co mě ale zaujalo byl výrok jednoho z diskutujících. Podepsal se jako Martin V

Také mi při vstupu na zpravodajské stránky obcas zamrzne prohlížeč.
Důvod je prostý, to co si dovoli s reklamou nejserioznejsi internetove zpravodajství, by neudelal žádný pornoweb :-)

Když si to přečtete a odmyslíte si ironický podtext tak je to v podstatě velice vystižné. Většina velkých informačních servrů v ČR to začíná s reklamou prostě přehánět. Na stránce je minimálně 2x nějaká velká flash reklama. Kupa blikacích bannerů, že se ani na článek nedá zaostřit. Na pozadí několik měřících kódů. Opravdu se nedivím že starší (resp. průměrné) počítače se začínají zaškubávat.

Většina lidí, kteří čtou tento blog tak vědí, že reklama je potřebná. Ať už vydělává málo a slouží spíše jako minimotivace pro provozovatele, nebo vydělá jen na náklady. Pak má provozovatel pocit “hmatatelný” důkaz, že to co dělá je alespoň k nečemu. Velké spravodajské servry zase za reklamu mohou platit profesionální redaktory nebo fotografy. Přeci jen pokud jste profesionál tak budete psát kde vám víc zaplatí nebo tam kde je prestižní mít svůj článek. Když budu upřimný tak na českém internetu zrovna není moc profesionálních webů, které dokáží přinášet kvalitní odborný obsah. Zato bulvárem se nestačíme prohrabat ani za 10 našich životů. Žvásty o celebritách napíše kde kdo, ale na odborní článek musí mít člověk znalosti a ty se dají speněžit daleko jednodušeji než napsat článek, proto je nutní zaplatit pořádně. Na to ale potřebujeme prostředky a ty potřebujeme zase nějak získat. Začarovaný kruh že?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Když už je reklami prostě moc…”

  1. Já (bohužel) používám AdBlock, ale na některých stránkách to mám vyplé (např. 404m.com, webtrh.cz ). Ovšem zděsím se, pokud příjdu na jiný PC a otevřu si néjaký portál. Tolik blikání, že se ten obsah doopravdy nedá ani číst.

  2. Když už je reklami prostě moc…

    mas tam hrubku.. REKLAMY

  3. A bude hůř… bulvár prostě táhne a o tom to je. Navíc jak říkáš náklady na bulvární článek jsou daleko daleko nižší než na kvalitní odborný.

  4. Nejvíc mě dostalo, když mi na mobilmanii už ani nešlo scrollovat kvůli nějakým debilním bannerům… Do FF doporučuju plug-in Flashblock ;)

  5. Ok dám si pozor na ten pravopis alespon v nadpisech :D

  6. Když upomínáte Draga na hrubky, pište mu třeba mailem ;) Takhle chyba ještě víc vynikne a navíc tu i po opravení zůstává v komentářích..

  7. Pouzivam AdBlock, Flashblock a upravu hosts file. Pokud mam stranku rad a neprehani to, tak tam nastavuji vyjimku, aby taky neco vydelala, kdyz uz ji muzu zadarmo cist, kontextova byva nekdy i uzitecna.

  8. adblock ani nic podobneho nepouzivam, kdyz to stranky prehani, je jednoduchej navod, nechodit na ne…. lepsi nez reklamy blokovat, to je proste takova mala sprostarna :)

  9. S reklamou je to problém. Ale co mají velké portály dělat, když mají vysoké náklady a potřebují na ně nějak vydělat peníze. Mě reklama tak nějak nevadí, ale co mě štve jsou takové ty hnusé parkovací stránky a MFA, kde je jenom 10 odkazů na nějaké weby, takže člověk musí udělat další krok k tomu, aby našel to co hledal.

Comments are closed.