8 tipů negativního hodnocení, které Google smaže

Joy Hawkins jeden z hlavních přispěvatelů na oficiální fórum Google Moje Firma se podělil o své zkušenosti, kdy Google smazal negativní hodnocení.

Když si chcete proklepnout nějakou společnost anebo službu, tak nehledáte jen pozitivní hodnocení a recenze, chcete se hlavně dozvědět co je na ní případně špatně. Ostatně každý se spálil a chce se tomu znovu vyhnout. Právě proto jsou negativní recenze velmi nepříjemné a zbavit se jich na službách třetí strany není zrovna jednoduché.

Joy Hawkins v článku na Search Engine Land ukázal celkem 8 příkladů, kdy Google se smazáním neváhal.

I. Obvinění s ilegální činnosti, rasizmus

Prvním příkladem byla škola, která byla v hodnocení obviněna z prodeje drog a rasizmu, resp. spojení s organizací podněcující rasovou nesnášenlivost.

II. více negativních hodnocení stejného byznysu

Další ukázkou byla série negativních hodnocení na více center pro léčení drogové závislosti. Je nepravděpodobné, že by jeden člověk navštívil všechna centra a mohl je hodnotit.

Že by vyhrál zdravý selský rozum?

III. více negativních hodnocení naráz

Občas se stane, že někoho naštve. Ten si pak založí více účtů anebo požádá přátele ať udělí negativní hodnocení. Tohle se stalo jedné firmě v Amsterdamu. Ta od něj navíc obdržela i výhružné emaily.

Tato negativní hodnocení jsou charakteristická tím, že přijdou v krátkém časovém období. Pokud je do toho zapojeno více lidí, tak často nechají jen jednu hvězdičku bez textu.

IV. když hodnotí konkurence

Tohle je bohužel běžnou praxí snad všude. Jelikož jste s oboru, tak víte jak správně hodnotit a poukázat na chyby. Jenomže to se nesmí a Google to maže.

V uvedeném příkladě hodnotila osoba několik masážních salónů. Všem až na jeden dala velmi negativní hodnocení. Samozřejmě během jednoho dne.

V. chybná hodnocení

Na tohle je třeba dávat si pozor. Někdy prostě dostanete negativní hodnocení omylem, protože si vás hodnotící s někým spletl. Většinou se to dá snadno zjistit, jako třeba v uvedeném příkladu, kdy pronajimatel apartmánů byl hodnocen za jídlo. V každém případě i takovéto hodnocení musíte řešit. Nenechávejte jej tam k pobavení ostatních.

VI. negativní hodnocení více míst stejné značky

Pokud máte více poboček a každá dostane negativní hodnocení od jednoho uživatele, tak je to špatně. Je rozdíl mezi negativním hodnocením a snahou “nandat to značce”.

VII. hodnocení od zaměstnance

Google má přímo v podmínkách zákaz hodnocení od zaměstnanců a to ať už současných anebo bývalých. Vztahy na pracovišti jsou občas komplikované a může to končit emocemi no a pak i hodnocením vaší značky.

VIII. hodnocení na základě zmínky v médiích

Poslední ukázkový případ bylo větší množství negativních hodnocení kvůli médiím. Jedna univerzita omezila svobodu slova. Lidé pak univerzitě dali více jak 100 negativních hodnocení, Google je všechny smazal.

Podmínkou pro hodnocení je, aby hodnotitel měl s produktem či službou reálnou zkušenost a to v tomto případě neplatilo.

Závěr

Zajímavé je, že autor článku doporučuje v případě negativních hodnocení, kontaktovat Google prostřednictvím oficiálního diskuzního fóra anebo přes sociální sítě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “8 tipů negativního hodnocení, které Google smaže”

  1. Jako letitý webdesinger říkám, že starý vzhled byl o dost přehlednější.

    1. Uvodna stranka je aj pre mna chaoticka. Neviem ako idu clanky chronologicky. Na kompe chodim cez RSS, tak mi to velmi neprekaza, ale na mobile to je horsie. Palec hore, ze sa pod clanok vratili linky na predchadzajuci a nasledujuci clanok.

Comments are closed.