Google představil Speed Scorecard a Impact Calculator

Google rozjel další kampaň za optimalizaci stránek pro mobilní telefony. Základem je nový nástroj, který porovná rychlost načítání vašeho webu na 3G anebo 4G síti. Nazval jej Speed Scorecard.

Zajímavé je, že tento nový nástroj netestuje přímo váš web. Místo toho spoléhá na data z Chrome User Experience Report. Tedy data od uživatelů prohlížeče Chrome. Bylo by celkem zajímavé spekulovat jestlipak tato data nepoužívá k hodnocení stránek také přímo Google při posuzovaní rychlosti web. Ale vraťme se zpět k novému nástroji.

Porovnat můžete až 10 domén, které se v tabulce seřadí od nejrychlejší po nejpomalejší. Uvidíte i čas na 4G anebo 3G internetu. Bohužel nástroj funguje jen pro 12 zemí, mezi nimiž Česká republika chybí.

Druhý nástroj najdete hned pod Speeed Scorecard. Nazývá se Impact Calculator (kalkulátor dopadu) a pomůže vám spočítat o kolik byste mohli více vydělávat, pokud by váš web byl rychlejší. Do nástroje můžete zadat libovolnou doménu. Nejste omezeni jen na 12 zemí. Pro spočítání dopadu je třeba doplnit ještě průměrnou měsíční návštěvnost, průměrnou cenu objednávky, konverzní poměr v % a samozřejmě jak dlouho se vám web načítá.

Jakmile toto vše vyplníte, tak můžete tahem zjistit, o kolik potenciálně přicházíte peněz. Kalkulátor přitom vychází z výpočtu, že za každou vteřinu navíc přicházíte až o 20 % obratu.

Závěr

Počet uživatelů přistupujících na internet z mobilního telefonu roste, ovšem optimalizace stránek stále pokulhává, a tak musí Google tlačit na osvětu. Navíc by se mu jistě líbilo pokud by webmasteři více používali jeho AMP. Další masáže a i příslibu lepších pozic se tento rok určitě dočkáme. Navíc už by konečně mohl přijít dlouho slibovaný čistě mobilní index Google.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup