Na Namejet se rozjela dražba prémiových emoji domén

Emoji domény jsou velice kontroverzní záležitostí. Na jedné straně je skupinka lidí, kteří je považují za investiční kousky podobně jako třeba krátké domény a na druhé odpůrci, co říkají že se jedná o nesmysl. Pár lidí se domnívá že by se daly v budoucnu tyto domény i použít. Poukazují na mobilní telefony, kde zadat emoji je velmi snadné. Navíc si telefon většinou pamatuje poslední zadané emoji. No ať patříte ke kterékoliv skupině anebo to spíše jde celé kolem vás, tak na Namejet právě teď běží aukce prémiových emoji domén :)

Co jsou emoji domény

Emoji domény jsou taková anomálie, která vznikla díky rozšiřování standardu Unicode. Jedná se v podstatě o IDN domény. gTLD je používat nemohou, protože odporují standardu IDNA a ICANN pro nim bojuje. Zůstává tak na jednotlivých národních registrech jestli je povolí anebo ne. V současné době se dají registrovat pouze u .ws (Západní Samoa), která je jimi proslulá.

Mezi nejdražší prodané emoji domény patří ☯.com za 11.200 USD. Ta vznikla v době, kdy si ještě ICANN neuvědomil, že emji domény mohou být v rozporu s IDNA (znaky snadno zaměnitelné a mohl by je někdo využít pro phishing). Celkem existuje 33 emoji .com domén. Ty samozřejmě mají velkou sběratelskou hodnotu.

Emoji domény proslavila Coca-Cola ve své reklamní kampani We smile.

Aukce na Namejet

Aukci prémium emoji domén najdete zde. Zatím to není žádná sláva. Zájem je hlavně o jednoznakové emoji domény, což se dalo čekat.

Závěr

Obecně zatím jsou emoji domény spíše pro uzavřenou skupinu lidí. GoDaddy se snažil trh s nimi trochu rozhýbat vlastním vyhledávačem emoji domén. Také rozjel pár aukcí, ale moc to nefungovalo. Hodně emoji domén nechávají domaineři propadnout.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup