GoDaddy nakupuje doménová portfólia ve velkém

GoDaddy je největším registrátorem domén na světě. Provozuje také vlastní tržiště s doménami, ohodnocování domén, domain parking a brokerské služby. Prostě ty domény jedou ve velkém. V poslední době však zaujal výkupem velkých doménových portfólii.

Nedávno společnost potvrdila nákup velkého doménového portfólia od Name.com (Rightside). Cena není známá ani počet domén, ovšem podle některých odhadů by se mělo jednat o zhruba 200 tisíc domén a to jak klasických TLD, tak i nTLD.

Teď se objevila zpráva, že GoDaddy koupil další portfólio od domainera Kevina Hama anebo alespoň jeho část. O Kevinovi vyšel článek na CNN The man who owns the Internet. Pokud máte rádi příběhy podnikatelů na internetu, tak rozhodně stojí za přečtení. Spousta domainerů o něm mluví jako o legendě.

GoDaddy nakupuje doménová portfólia celkem běžně, zaměřuje se na takové, kde domény nejsou ve veřejných seznamech. Následně je ohodnotí a přeprodávají přes systém Afternic, což je velký distribuční sítě. Mimochodem součástí Afternic je i český Subreg. Podle jeho statistik je v nabídce momentálně 5,5 milionů domén. Pokud zde máte účet můžete si je prohlédnout zde.

Závěr

Je fascinující jak domaining jede a v jakých obrovských číslech to dělají velcí hráči na trhu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup