Pokud bude mít Twitter 280 znaků, co to znamená?

Na Twitter si všimli, že limit 140 znaků je příliš omezující pro anglicky píšící uživatele, na rozdíl třeba od japonsky, čínsky anebo korejsky píšících uživatelů . Rozhodli se proto, že jej zvednou na 280. Twitter se v tomto ohledu cítí velmi jistě a prý se nám to všem bude líbit, ovšem nejdříve to hodlají otestovat na menší skupince lidí.

Mě osobně se to nelíbí. Na Twitter chodím hlavně kvůli sdílení informací a myšlenek zajímavých lidí, které není nutné dále rozvádět. Rozsáhlé úvahy a citové výlevy podle mě patří spíše na Facebook, kde se ztratí v záplavě dalších podobných příspěvků, ten užitečný zbytek (návody, vysvětlení, komentáře atd.) zase na blogy a magazíny. Ty čteme kvůli obsahu a kvalitě. Autor takovýchto textů není limitován nejen počtem znaků, ale i dalšími prostředky pro komunikaci jako jsou obrázky, videa, či jiné ukázky dle potřeby.

Twitter si to však udělá po svém a budeme se tomu muset přizpůsobit. Přibude více čtení, takže za stejný čas projdete méně příspěvků. Čas sežerou i komentářové bitvy a jejich pročítání. Člověk se občas neovládne a některé peprné diskuze prostě musí číst.

Co půjde dělat co předtím moc nešlo

Do 280 znaků se toho už dá nacpat celkem hodně.

  • S využitím emoji čísel anebo odrážek se budou dát dělat seznamy a různé žebříčky.
  • Umím si představit i osnovu u nějakého delšího článku, který budete sdílet.
  • Zajímavá je i představa sdílení kratších skriptů či kusů kódu, na druhou stranu nevím jak má Twitter ošetřené vstupy a zda některé znaky nebude ignorovat anebo nahrazovat. Dříve na to bylo potřeba použít službu třetí strany.
  • Více textů se také vleze do anket, pokud to samozřejmě budou podporovat. Ankety tak mohou být méně zavádějící.

Nějaké další nápady?

Závěr

Uvidíme jak to nakonec dopadne. Třeba za rok touto dobou vyjde podobný článek s tématem, že limit byl zvýšen na 560 znaků :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Pokud bude mít Twitter 280 znaků, co to znamená?”

  1. Já si myslím, že tak velká změna to zase nebude. Je to sice zdvojnásobení délky, ale myslím, že občas bylo 140 znaků až moc limitující. Často se tam nedala ani vecpat myšlenka, i když jsem vybíral krátká slova a nepoužíval čárky a tečky. Marketéři s tím určitě trochu začarují, ale nebojím se, že by to dopadlo jako Facebook.

Comments are closed.