WordPress doporučuje domény .com

WordPress.com je jedna z nejoblíbenějších služeb, kde si můžete vytvořit stránky. Svůj blog si zde může založit každý zdarma na subdoméně. Pokud byste chtěli vlastní doménu, email, větší prostor a další vychytávky, tak si musíte vybrat jeden z placených balíčků. A právě u vytváření placeného webu vám doporučí .com.

Možná si říkáte, že to není nic divného. Vždyť .com je nejrozšířenější doména na světě, tak proč jí jako univerzální nedoporučit? S tím samozřejmě souhlasím, ale WordPress.com, respektive společnost, která jej vlastní Automattic vlastní i nTLD .blog. Získala jí prostřednictvím společnosti Knock Knock Whois There LLC za 19M USD. A i když zaškrtnete, že si chcete vytvořit blog, tak vám stejně nabídnou jako doporučenou .com.

Doménu .blog dávají na druhé místo, pokud je .com obsazena. Jako další jsou .org, .net a .co. Pak zkouší najít nějakou vhodnou kombinaci.

Pro mě je to také trochu nezvyk, protože většinou registrátoři žádnou TLD nedoporučují, tedy dokud na ní nemají akci anebo nějakou co-marketingovou kampaň s registrem.

WordPress.com je služba s hostovaným redakčním systémém vycházejícím z open source WordPress. V roce 2016 však původní backend v PHP nahradili JavaScript. V ten samí rok, také společnost podpořila projekt Let’s Encrypt a pro své zákazníky takto obstarala 1 milion certifikátů.

Závěr

WordPress.com má silné postavení. Pokud začne doporučovat nějaké domény, tak to může mít významný vliv.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “WordPress doporučuje domény .com”

  1. Celkom zaujímavé, ktovie či sa bude dať spozorovať nejaký nárast aspoň v desatinách percent, v počte registrácií .com domen oproti ostatným. Myslím že asi aj áno :)

Comments are closed.