SMS od CZ NIC

Od 17. července 2017 začal CZ NIC posílat SMSky s upozorněním na expirované domény. Nový způsob má nahradit telefonické kontaktování držitele, které podle oficiální tiskové zprávy není moc efektivní. Údajně se daří dovolat jen polovině držitelů. Pracovníci CZ NIC za den v průměru kontaktují až 800 majitelů domén.

CZ NIC se opravdu snaží, aby jste na prodloužení domény nezapomněli. Posílají dopisy, telefonují a nově rozesílají i SMSky. Jedná se o opatření, která mohou zabránit velkým problémům. 30 dní po expiraci totiž vaše doména přestává fungovat a její opětovné spuštění nemusí být otázkou minut, zvláště pokud váš registrátor neumí online platby.

Samozřejmě pokud máte desítky anebo stovky domén a pravidelně nějaké necháváte expirovat, tak by vám mohlo takovéto upozorňování přijít otravné. V takovémto případě stačí telefonnímu operátorovi sdělit, že vše máte pod kontrolou a že nemusí volat. Udělají si u vašeho kontaktu poznámku a máte klid.

Závěr

Dopisy od CZ NIC jsou fajn, ale je dobré dávat si pozor na případné podvodníky. Existují totiž podnikavci, kteří rozesílají emaily anebo dopisy, kde vám nabízí předražené služby, Tyto nabídky přitom nápadně připomínají faktury za domény. Zkušenější uživatel na to nenaletí, ale člověk který si u někoho nechal udělat web klidně může. Je dobré proškolit své zákazníky, že vše kolem webů máte na starosti a všechnu korespondenci ať vám přeposílají.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup