Počet .xyz spadl za měsíc a půl o více jak 1,8M

Díky agresivní taktice XYZ.COM LLC se stala doména .xyz nejvíce registrovanou z nTLD. Jenomže teď se situace obrací. .xyz, kterých začátkem roku bylo přes 6,7M rychle ubývá. Podle ntldstats.com jich je momentálně 3.778.968 a tím to rozhodně nekončí. Dalších 1,3M je označeno ke smazání.

Před více jak rokem rozjela společnost XYZ.COM LLC odvážnou kampaň, kdy jste si mohli pořídit doménu .xyz za 1 cent (cca 0,25 CZK). Akce trvala zhruba měsíc. Rozhodně lákavá ochutnávka. Jak to ale u podobných ochutnávek bývá, tak když dojde na prodloužení (12 – 20 USD), už to tak zajímavé není. Takto registrované domény tedy ve velkém jdou do expirace.

Teoreticky by počet registrovaných .xyz mohl spadnout na hranici kolem 2,5M. To by .xyz poslalo na druhé místo za .top, kterých je 3,3M. Na paty by jí však šlapala třetí .loan s 2,1M registracemi.

Domény .xyz by se dostala tedy na stav ze začátku roku 2016. Samozřejmě to neznamená nějaký velký konec. XYZ.COM LLC předvedla že umí prodávat. Navíc jejich kampaň AYDACFU je poměrně zajímavá. 6N, 7N, 8N a 9N .xyz domény si můžete registrovat za 0,99 USD/rok, tedy včetně prodloužení. Cílí na čínský trh, který má číselné domény v oblibě, a IoT. Údajně by mohly vyřešit nedostatek IPv4 (místo IP voláte doménu). To už jde ale technicky mimo mě. Projektu ale fandím.

Závěr

Uvidíme s čím přijde XYZ.COM LLC. Sledovat jejich propagaci je rozhodně zajímavé ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup