Počet .com domén po delší době překonal další milion

Verisign pod který spadá s přehledem nejrozšířenější a nejpoužívanější doména .com ohlásil, že počet .com domén překonal hranici 129M. Od posledního milionu mu to trvalo téměř 3/4 roku.

Růst .com domén se totiž minulý rok značně zpomalil. V březnu 2016 bylo registrováno 126M domén, o dva měsíce později 127M o další čtyři 128M a pak devět měsíců nic. Teprve v červnu 2017 se povedlo Verisignu překonat další milion.

Otázkou je co za tímto zpomaleném může být. Je možné že část pozornosti od .com odvedly nové TLD. Od jejich spuštění je to sice už pár leta lidé, kteří v nich měli uložené peníze se od nich postupně odvrací. Navíc jako skutečná doména selhávají. Na konferenci IT 17 jsem slyšel názor, že z většiny těchto domén chodí jen spam. Respektive jestli mi někdy přišel z nTLD normální email. Musím říct že si nevzpomínám, zato ale vím, že jsem si musel udělat filtr na .xyz. Protože nic než spam nechodilo.

Naproti tomu zaběhnuté TLD stále fungují a jsou často nepřímo podporovány. Například nevím jak vaše klávesnice na Androidu, ale ta má obsahuje při psaní url klávesu .com.

Závěr

Samozřejmě neznamená to, že se .com doména naplno vrací, ale může to být začátek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup