Nový design Twitter

Twitter dostal nový odlehčený design. Změnilo se pár ikonek a čtvercový avatar byl změněn na kulatý, jak je to zvykem u rozšířených mobilních aplikací (Google Plus, Snapchat, Instagram). Popravdě se nejedná o nic zásadního, jen je všechno takové zakulacené. Mimochodem pokud váš avatar není optimalizován právě na čtvercový design (máte tam například nápis anebo logo), tak doporučuji zkontrolovat a případně změnit.

Co mě však těsně po nahození designu naštvalo bylo zpřeházení tweetů. Twitter experimentuje po vzoru Facebook s řazením tweetů už dlouho. Místo chronologického řazení se snaží vybírat co je pro vás důležité. Dělá to opatrně už delší dobu, ale minulý týden ve středu odpoledne to tedy pořádně přehnal. K aktuálním tweetům jsem se musel proscrollovat a při Edge to nebylo nic příjemného. Stalo se mi to jen na mobilu a jen 1x. Teď to vypadá že se to vrátilo zase do “normálu” – pár tweetů je nahoře protože je lidi lajkují a komentují.

Opět jsem si uvědomil, jak je pro mě u Twitter důležité právě to chronologické řazení tweetů a proč nemám rád Facebook, který mi cpe do popředí srdcervoucí příspěvky a “důležité události” (njn na FB si občas nemáte možnost vybrat s kým jste kamarád).

Twitter je prostě jiný a jsem za to rád. Díky němu můžu být v obraze, vědět co se děje, protože lidé které sleduji za mě třídí informace, což já bych nestíhal. Popravdě nevím, která jiná služba/sociální síť ještě řadí informace chronologicky a má dostatečnou uživatelskou základnu.

Fakt mě tehdy zpřeházení tweetů naštvalo. Dokonce jsem si říkal, že si napíšu nějaký skript, který si všechny tweety stáhne a pak mi je seřadí. Třeba právě to bude jednou budoucnost. Sociální sítě budou poskytovat data a tvůrci aplikací na nich budou moct vytvářet čtečky. Hmm to spíše ne, tam by byl problém s reklamou. Tedy pokud by tam někde nebyl nějaký obchodní model. Třeba že tvůrci čteček budou platit sociálním sítím a sami si to nějak monetizují (reklamou, prémiovými funkcemi). Pak by čtečky mohli třeba spojovat více sociálních sítí. Hmm to asi ne to je moc utopistické, sociálním sítím jde stejně o data, ale představa hezká ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup