Twitter nebude započítávat název účtu do 140 znakového limitu

Specialitou, která odlišuje Twitter od ostatních sociálních sítí je přísný limit 140 znaků na příspěvek. Ačkoliv se dlouhou dobu diskutuje zdali délka jedné SMS není příliš omezující, Twitter prozatím nepřistoupil k zrušení tohoto limitu. Ovšem nenápadně jej obchází.

Před nějakou dobou přestal do limitu počtu znaků započítávat obrázky a odkazy, které přidáte společně s příspěvkem. I tak ale platí omezení, že na tweet k tweetu je možné přiložit maximálně čtyři obrázky a jeden odkaz.

Včera se objevil na oficiálním blogu příspěvek, že nově se do limitu nebudou započítávat názvy účtů, které chcete vašim tweetem oslovit. Což se opravdu hodí pokud v rámci jednoho tweetu reagujete na více lidí naráz.

Na Twitter označujete uživatele, které chcete upozornit pomocí zavináče a názvu jejich účtu. Například @404m_com. V případě, že je název účtu na začátku tweetu, tak jej uvidí pouze účet, který zmiňujete. Ovšem pokud je název účtu umístěn za prvním znakem, tak jej uvidí všichni.

Proto se také často používá v případě že chcete někoho veřejně oslovit před názvem účtu tečka. Například: “.@404m_com jaký máš dnes den?”

Nově se už název účtů nebude do limitu započítávat, takže ušetříte nějaký ten znak. To se hodí v případě komunikací do kterých je zapojeno více účtů naráz. Zároveň se změnilo i grafické provedené takovýchto tweetů. Název účtů byl přesunut nad samotný text tweetu.

Závěr

Twitter je naprosto unikátní sociální síť. Na rozdíl od ostatních tam nelze jen tak “duplikovat” to co dáváte na FB. Je to boj o každý znak. U příspěvků je to o improvizaci a vašich schopnostech vyjádřit se. Ovšem reakce jsou trochu o něčem jiném. 140 znaků je hodně málo. Teď alespoň bude o nějaký ten znak navíc.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup