Jaký je obrat největšího registrátora domén na světě?

Největší registrátor domén na světě – GoDaddy zveřejnil kvartální výsledky za 4Q 2016. Podle nich měl obrat 485,9 M USD a za rok 2016 pak 1.847,9M USD. Čistě na domény připadá 242,5M USD resp. 927,8 M USD.

Oproti roku 2015 zaznamenal nárůst obratu z domén o 10 %, tedy pokud by trend pokračoval i v roce 2017, tak by se stal první společností na světě, která by kdy na doménách měla obrat 1 miliardu USD za rok.

Nutno podotknout, že GoDaddy má spoustu služeb spojených s doménami. Nabízí například whois proxy, ohodnocení domén, brokerské služby, parkování, odchyt a má i vlastní tržiště, kde se vždy daly za dobrou cenu koupit česká klíčová slova na gTLD. Teď už ale tak moc čeština u gTLD neletí.

Godaddy je bezkonkurenčně největším registrátorem domén na světě. Své místo si vydobyl agresivní cenovou politikou a velkými investicemi do propagace. Jeho reklamy pravidelně doprovází i velké události jako například finále Superbowl. V jeho barvách jezdí auta v NASCAR a IndyCar. Naopak neohrozila ho rozsáhlá negativní kritika (vypínání webů, omezování přístupů k DNS), snaha bojkotovat jeho služby (za podporu SOPA) a různé aféry (zakladatel GoDaddy zastřelil slona v Zimbabwe).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Jaký je obrat největšího registrátora domén na světě?”

  1. Hezká čísla, a pak že domény dnes už nejedou… Každopádně klíč bude ta přidaná hodnota kolem. Spousty domén se dnes prodává za pakatel, tam bude marže minimální.

Comments are closed.