Když vzniká nový trh

Na Floridě byla tento měsíc (listopad 2016) schválena marihuana pro lékařské účely. Florida se tak přidala k zhruba polovině států USA, kde je používání marihuany k lékařským účelům povoleno. Časopis Forbes odhaduje, že celý byznys v této oblasti dosáhne příští rok 7 miliard USD. Můžeme tak mluvit o velmi velkém trhu. No a ten potřebuje své domény.

Což samozřejmě chápou i velcí registrátoři domén, kteří v rámci svých služeb nabízí i aftermarket. Tedy prodej na sekundárním trhu, chcete li trhu, kde se spekuluje s doménami – aukce, domain brokerage, odchyt atd. Mezi největší patří Sedo, Afternic, BuyDomains, SnapNames, NameJet, GoDaddy anebo Uniregistry Market. Dokonce k tomuto účelu vznikají i speciální tržiště jako elevatednames.com, ale do budoucna jich určitě bude daleko více.

Samozřejmě trh se nebude omezovat jen na domény. Žádná webová stránka se neobejde bez pořádné grafiky. Takže šablony určitě půjdou také na odbyt. Část lidí bude kupovat univerzální šablony a někteří budou požadovat něco lokálnějšího (prvky z daného státu). Kdo využije příležitosti a zaměří se na tento segment trhu určitě bude mít komu svůj čas nabídnout.

Nový lokální trh

Když se objeví něco nového lokálního, chce to neváhat a pustit se do toho. Není to vždy jednoduché, protože jsou s tím spojená rizika a ti co do toho jdou většinou mají dobré zázemí (dost peněz) anebo jsou stejně nabuzení jako vy. Takže je potřeba dostatek odhodlání :)

Mimochodem nedávno u nás také vznikl takový menší trh – EET. Vytvořila jej vláda a už teď je znát kolik peněz se kolem toho bude točit. Poradenstvím, hardware, software, instalace, údržba atd. To všechno bude hodně drahá záležitost a spousta lidí se připravuje že na tom bude vydělávat. S pár lidmi co kolem těch “krabiček” pohybují jsem se bavil a ty hodinové marže tedy budou stát za to. Na druhou stranu kdo se s tím nechce otravovat sám a mít plnou technickou podporu si prostě musí zaplatit.

V každém případě i EET je celkem velký trh. Můžete si založit diskuzní fórum, znalostní bázi (wiki), hate blog anebo stránku s vtipy. Určitě se to uživí. Jsem celkem zvědavý kolik bude CPC za klíčová slova spojená s EET.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Když vzniká nový trh”

  1. I když je to velký trh (EET i maryška), tak to není nový trh ve smyslu vzniku (dalších) peněz. Jenom se prachy do tohoto odvětví přesouvají z jiných, aktuálně méně nutných. Tudíž nikdo neušetří a vydělávat začnou jiní. To je vše. Z hlediska společnosti žádný přínos, z hlediska jednotlivce jak pro koho.

    1. z hlediska společnosti je to tragédie resp náklady pro každého je to další skrytá daň! Do poslední koruny veškeré prostředky co EET bude stát zaplatí zákazníci v ceně služeb/zboží! NIKDO JINÝ

Comments are closed.