Work.Place prodáno za 50K USD

Podle onlinedomain.com byla prodána doména work.place za cenu kolem 50K USD společnosti Facebook. Ten právě v těchto dnech rozjíždí službu Workplace, která byla vyvíjen jako projekt “Facebook at Work”.

“Facebook at Work” byl projekt, který v roce 2015 představil Mark Zuckerberg . Jedná se o sociální síť pro firmy. Uvnitř ní budou moct jednotlivý zaměstnanci komunikovat mezi sebou a organizovat si práci ve skupinách. Vlastně toho umí celkem dost, včetně videohovorů. Nejedná se však o součást Facebook. Vše jede samostatně na jiné aplikaci. Cena služby se bude odvíjet od počtu uživatelských účtů. Samotný Facebook bude celou síť hostovat pod sebou.

Samotná doména work.place byla registrována začátkem června 2015 v rámci předregistrace za necelých 200 USD a jednou obnovena za 40 USD. Prozatím na ní nic není, ale Facebook už můžeme najít ve whois.

Je stejně celkem zajímavé, že sáhl Facebook zrovna po nTLD, když nebylo možné získat .com. Člověk by čekal spíše jinou zaběhnutou TLD jako .net. Zřejmě Mark nechce jakoukoliv náhradu a tak si pořídil originál. Uvidíme jestli podobný přístup zvolí i další velké společnosti. nTLD by to mohlo opravdu pomoct.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup