SK NIC zlevňuje a dokonce rozjíždí slevovou akci

Včera mi dorazil od GR informační email, že snižují cenu za registraci a transfér .sk domén. Zároveň od žadatelů o .sk doménu, kteří nemají sídlo na Slovensku,  už více nepožadují podepsané a úředně ověřené Smluvní podmínky. Celkem mě to překvapilo, protože k takovýmto změnám mělo dojít až začátkem příštího roku.

Bohužel podle stránek sk-nic.sk se prozatím zázraky nekonají a bude nutné vyčkat do začátku roku 2017, než bude .sk doména použitelná. Stále musí být registrována na slovenský kontakt. Třeba se to už ale neřeší na těch několik měsíců.

Co ale potěší je slevová akce, která by měla pokračovat až do 31. prosince 2017. Za .sk doménu nově zaplatíte 7 EUR bez DPH, což je v přepočtu 189 CZK, respektive 226 CZK včetně DPH. Navíc za každý 100 registrovaných .sk domén získá registrátor dalších 100 zdarma. Ti větší to mohou rozpočítat do ceny a pak by cena už byla velmi příjemných 95 CZK bez DPH na první rok. Ten další už ale zaplatíte 11,4 EUR bez DPH (cca 307 CZK bez DPH), což je předpokládaná cena po změně pravidel.

Samozřejmě je otázka zdali se .sk doména vůbec vyplatí nějak řešit. Momentálně je registrováno nějakých 345 tisíc .sk domén. Pokud si chcete zaspekulovat tak prostor tu určitě je. SK NIC zaspal dobu, takže na Slovensku jsou hrubým přepočtem na obyvatele s doménami někde v březnu 2010. Všechny dvouznakové .cz domény už v té době byly vyprodané. U .sk jsem zkusil z 676 první polovinu a žádnou volnou jsem nenašel. Buď jsou zabrané anebo se nedají registrovat kvůli podobě s jinou nadnárodní doménou. Náhodně jsem prošel i NL, LN a volných jich je celkem dost. Takže kdo chce zkusit rizikovější investici může zkusit. Za pět let byste za jednu mohli dostat 3K+ CZK. Anebo taky ne :)

Závěr

Je fajn, že se SK NIC konečně pohnul z místa. Slevová akce je celkem zajímavá, ale cena za prodloužení stále vysoká. No uvidíme, třeba bude postupně zlevňovat jako CZ NIC, který nabízí .cz doménu za 125 CZK bez DPH, což je oproti 307 CZK bez DPH opravdu rozdíl.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “SK NIC zlevňuje a dokonce rozjíždí slevovou akci”

Comments are closed.