Zobrazování počtu stránek v index Google console se rozbilo

Jeden z uživatelů Google search console dnes na Twitter upozornil, že mu služba neukazuje nárůst stránek v indexu. Gary Illyes (jeden z neoficiálních mluvčích Google) mu tento problém potvrdil. Jedná se o chybu a Google na tom pracuje. Takže nebuďte vyděšení, že jste dostali ban :)

Co se týká mě, tak problém mám jen u jednoho nového webu (WP blog) na HTTPS. Ten ukazuje nulový počet stránek v indexu, přitom samotný vyhledávač Google na index:domena.tld hlásí počet indexovaných stránek v normálu. Ale to bude asi jiný problém, než ten na který upozorňují ostatní. I když kdo ví, co se vlastně rozbilo ;)

V současné době se neví, kdy by problém mohl být opraven. V každém případě není hlášeno, že by měl vliv na pozice ve vyhledávání.

Zajímavý výkyv jsem ale našel v květnu, konkrétně 15.5, kdy spousta webů na pár dnů ztratila celkem dost stránek. Vše se pak vrátilo k normálu. Nějak si nevzpomínám, že bych k tomu výkyvu něco četl. Kdyžtak koukněte do Search Console jestli tam nemáte něco podobného. Popřípadě jestli o tom něco víte, tak napište.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Zobrazování počtu stránek v index Google console se rozbilo”

  1. Přesně, 15.5. jsem měla pokles z 228 na 92, 29.5. už bylo vše ok. Nechápala jsem, co se stalo… Takže díky za zprávu :)

Comments are closed.