Krátké ohlédnutí za ESV16

Tento rok dala příprava na E-shop víkend celkem zabrat. Opět jsem měl na starosti organizaci výpravy pro jednoho ze sponzorů. Když jsem v pátek jel do Hluboké a pak do Vodňan měl jsem plnou hlavu myšlenek jestli je všechno organizačně připraveno a klapne to. Spousta věcí se řešila na poslední chvíli, ale nakonec se ukázalo, že obavy byly zbytečné. Co se týká ESV16, sice jsem stihl jen půlku jedné přednášky, ale rozhodně jsem si to i užil.

Pátek

V pátek jsem nejdřív zamířil do Hluboké, kde mi kluci z Wedos představili svou free wifi pro sobotní přednášku. Ta dokáže nahrazovat obsah stránek jak se jim zlíbí. Samozřejmě sledovala provoz a prý kdybych jim dal tak 3 hodinky, tak nebude problém ani HTTPS, jen by zámeček nebyl zelený ale červený. Což by se ale vyřešilo třeba popupem, který by sdělil že je problém s certifikátem a návštěvník má dát stránce dočasnou výjimku, než to opraví. Od té doby už nevěřím žádné free wifi. Fakt vám přejde mráz po zádech když to vidíte v akci.

Následovala cesta do Vodňan, kde jsem se setkal s organizátory akce a domluvili jsme detaily. Po vhodném zaspamování areálu, jsem zašli networkovat.

Rozhodně musím pochválit organizátory, za skvěle připravené značení. Myslím si, že ve Vodňanech o akci věděl každý a dokázal případné ztracené navést. V samotném areálu se všude nacházely ukazatele a program. Když došlo ke změnám, tak někdo vyfasoval fixu a šel program “aktualizovat”.

Značení bylo opravdu všude a dostatečně názorné.
Značení bylo opravdu všude a dostatečně názorné.

Páteční večer jsme zakončili prohlídkou města Vodňan a chytáním Pokémonů :) Takže se nám dobře usínalo. Tentokrát jsme vyměnili internát za ubytování v areálu, což byl velmi dobrý nápad. Internát sice přináší pocit nostalgie, ale po dlouhém dnu potřebujete spíše ty delší a kvalitnější postele.

Sobota

V sobotu bylo dobré počasí. Sice bylo horko, ale foukal vítr, takže ve stanu s přednáškami i stanu pro sponzory bylo fajn. Organizátoři se snažili podpořit sponzory akcí sběrač ESV16. Každý sponzor si připravil nějakou zkoušku pro návštěvníky ti za to dostali na kartičku razítko či jinou značku. Po nasbírání si mohli přijít pro cenu. Stan pro sponzory byl navíc hned vedle cesty mezi budovou s přednáškovým sálem a přednáškovým stanem. Vedle přednáškového stanu byla i restaurace, kde se vařil oběd. Každý kolem sponzorů tak musel projít. Rozhodně palec nahoru.

ESV16 tak nějak spadal do kategorie Barcamp, kde se sponzoři snaží návštěvníkům i něco nabídnout. Jsou to živé ukázky, například systém pro EET od Galosoft, počítač v oleji od Wedos, anebo možnost popovídat si o čemkoliv. Popřípadě dát si dobrou kávu, pivo, něco sladkého anebo něco tvrdšího. Prostě je to jiné, než jen umístit reklamu, jak je na ostatních konferencích zvyk.

20160730_100929
Pokud jste potřebovali energii, tak u stánku Galosoft byla skvělá káva. ByznysWeb zásoboval celou akci ledovým čajem v plechovkách, Bidding Tools měli na stánku dokonce něco tvrdšího.

Co se týká přednášek, tak jsem stihl jen půlku Wedosu o připravované nové službě. O té ale napíšu na cn130. Je to na delší dobu. Ovšem vůbec mi to nevadilo. Pokecal jsem se spoustou lidí z oboru a dozvěděl se spousty věcí. Hlavně mám podněty, co bych měl otestovat a zkusit. Občas někdo narazí na zajímavou anomálii ve vyhledávačích a to je pak zábava, když se snažíte daný problém či efekt zreplikovat a popsat :)

Na večer byla připravena grilovačka. Šéfkuchařem byl sám pořadatel :)
Na večer byla připravena grilovačka. Šéfkuchařem byl sám Jan Kalianko, na fotce úplně vzadu vedle loga Wedos připravuje maso.

Na večer byla připravena velká grilovačka, diskotéka a bar. Přiznám se, že mi zrovna diskotéka moc nesedla. Nemám problém na nějakou zajít, ale na networking to chce něco méně hlučného. V každém případě nebyl problém mluvit uvnitř restaurace anebo vedle budovy, kde se dalo posedět a popít na dřevěné podlaze. Možná právě to mělo to správné kouzlo a ani jsem si nevšiml, jak čas rychle utíká :)

Neděle

Popravdě si nepamatuji na jinou akci či konferenci, kde se tak lidi odvážou jako na E-shop víkendu. V neděli byla většina sponzorů natolik společensky unavena, že nerozložila stánek. Ostatně půlka návštěvníků co zůstala, ráno nevstala, čtvrtina se přesunula na workshopy a čtvrtina seděla u restaurace a nedokázala se zvednout ze židle. Ano až tak drsné to bylo :D

Navíc se zhoršilo počasí, takže jsme jen počkali do jedenácti, jestli někdo něco nebude potřebovat a vyrazili domů.

Závěr

ESV16 byla určitě super pohodová akce. To co jsem o ní psal v předchozích článcích se splnilo. Jsem sice utahaný z toho organizování ještě dnes, ale i tak nějak jsem si odpočinul :)

Odkazy na další reporty z ESV16

Pište do komentářů :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Krátké ohlédnutí za ESV16”

  1. Musela to být fain akce, škoda že jsem nemohl ale mám par dotazů :-)

    1, bude z toho nějaké video?
    2, Ne že bych byl diskotékový typ, na to už jsem trochu starý (ale duchem mlád), ale stejně se mi to nedá nezeptat. Kolik tam bylo holek? :-)
    3, Kolik tam bylo lidí
    4, Kdy napíšeš o té novince? :-)

    1. 1. Videa asi nebudou, nevšiml jsem si, že by se něco nahrávalo.
      2. Odhadem tak polovina.
      3. Ptal jsem se u registrace a kolem 200.
      4. Ještě jsem se k tomu nedostal, ale mám slide z přednášky. Teď musím ještě domluvit svolení je někam nahrát.

  2. Odpověď Mirkovi:
    1) Nebude – loni se dělali a sledovanost nebyla valná. Stojí to hromadu peněz (které u neziskové akce nemáme) a než do videí jsme je raději investovali do účastníků. Jednoduše to je i proto, že jsou tací, kteří zůstanou doma se slovy “já se pak podívám na video”. A my chceme lidi spojovat off-line, ne jim dávat jen videa… Kdo chce vzdělání a na naši akci, přijede.

    2) Hodně, asi 42% registrovaných.

    3) Celkem dorazilo lehce přes 260 účastníků /včetně organizátorů a partnerů/

    1. Jasné, vše chápu a respektuji. Honzo (snad nevadí že tykám) přes tvé webovky jsem se dostal na ShopCamp kde budeš přednášet, ale registrace je již uzavřena. Přestože vím že to neorganizuješ, tak třeba máš nějaké info ze zázemí. A proto: Nebude ještě nějaká dodatečná možnost jak se tam dostat jako běžný účastník?

      díky

Comments are closed.