Google s rychlou indexací prostě umí potěšit

Přiznám se, že mě neminul fenomén Pokémon GO. Na svou obhajobu můžu říct, že jsem se na něj těšil už rok a rozhodl si jej užít jakmile to bude možné. Ovšem nečekal jsem, jak model hry postavený na rozšířená realitě, je zajímavý. Popravdě mám pocit, že brýle jako Microsoft Hololens mohou mít na herní průmysl daleko větší dopad než klasická virtuální realita. Když už jsem začal Pokémon GO hrát a zjistil, jaká je poptávka po informacích napadlo mě udělat pro ní nějaký fanouškovský web.

11.7 jsem si zaregistroval novou doménu pokestop.cz a druhý den (12.3) k ní zřídil i webhosting. K prvním článkům jsem se dostal až 13.7. Taktika pro propagaci byla následující. Naplním jej nějakým užitečným obsahem, žádné prázdné články jako jsou jinde a začnu obsah distribuovat přímo hráčům (sociální sítě, diskuzní fóra). Vzhledem k tomu, že se o hře píše v top autoritativních webech, tak jsem se SEO zatím nepočítal.

Jaké však bylo mé překvapení, když se mi začaly objevovat první imprese už o den později (14.7). K webu jsem se dostal až večer a zjistil, že návštěvníci chodí z Google. Říkám si tak to tedy byla rychlost. Bez jediného zpětného odkazu anebo zmínce na sociálních sítích. Ale takový už Google prostě je. WordPress jej jen pingne přes rpc.pingomatic.com a za pár hodin už jste v indexu.

Říkám si ok, tohle bude chtít změnit strategie. Nasadil jsem tedy počítadlo GA a přidal web do Search Console. Teď chybí jen dělat na obsahu, což stojí tak nějak čas, kterého moc není :)

Btw. zkusil jsem hodit doménu včera i na Seznam.cz přes jejich formulář na přidání URL. Tak uvidíme.

Závěr

Tento web jsem k experimentům používat nechtě. Mělo se jednat spíše o osobní projekt, něco po dlouhé době udělat pro radost, ale vědět tohle tak všechno měřím a hlavně loguju. Fakt mě Google překvapil. Nulová autorita, pár krátkých článků. Uvidíme až se začnou objevovat data v Search Console na co lidé vlastně chodí. Třeba jsou to nějaké long taily, které nikde na autoritativních webech nejsou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Google s rychlou indexací prostě umí potěšit”

  1. Trošičku mimo topik. Zaznamenal teď prosím někdo nějaký větší google dance na sledovaná KW? Resp. víte o nějakém vlákně, které by se tady tomu čerstvě věnovalo? | Co jsou to ti pokemoni? http://pokestop.cz/ se jim věnuje? :)

  2. Je to tak, já nedávno dodělal také jeden z webů na prodej a už byl indexovaný dokonce večer. Rychlost je skvělá, až jsem si řikal zda by nestálo mít předpřipravenou nějakou image kterou by člověk nahodil když by se něco stalo (např dnešní noční pokus o převrat v turecku) a byla by šance že se o tom bude psát pár dní a svezl se na vlně zájmu hledání informací o konkrétní události.

      1. To jo, clanky jsou takto pripravene bezne, to vim. Ja spise to myslel technologicky, mit pripravenou referencni image s WP, theme, pluginy aby v pripade udalosti clovek mohl ji nahodit na novou domenu, upravit url a rovnou publikovat clanky. Proste takove content mfa :-) Dle meho se hodne casu ztrati nez clovek vse nainstaluje a vyladi a kazda minuta pri dnesni rychlosti indexace dobra.

        1. To je zajímavá úvaha. Šlo by to řešit přes WordPress multisite, který je teď součástí WP instalace a aliasy. Takto se dá vytvořit WP asi nejrychleji.

Comments are closed.