Twitter povolil delší videa

Ačkoliv Twitter v Česku využívá jen zlomek uživatelů v porovnání s Facebook, minimálně pro každého blogera je prakticky nutnost. Je totiž zdrojem zajímavého druhu návštěvnosti – lidí kteří si právě teď chtějí přečíst něco aktuálního.

Většina z nás bere Twitter spíše jako agregátor novinek. Sám sebe ale Twitter považuje za sociální síť, která chce propojit tvůrce obsahu se svými fanoušky, a to rychle a co možná nejvíce osobně. Mnoho celebrit přes něj publikuje unikátní obsah, často dosti spontánně. Například legendární tweet se selfie Ellen DeGeneres z předávání Oskara trhl všechny rekordy a psalo se o něm snad všude. Přitom to vypadalo, že se nejednalo o nic plánovaného (poupraveno, viz. diskuze pod článkem). Prostě využila, že je kolem tolik známých osobností a udělal hromadnou selfie.

Možná právě díky této spontánnosti se citace z Twitter objevují tak často v médiích. Ostatně kde jinde udělá celebrita rychlé oficiální prohlášení, které v krátkém čase uvidí co možná nejvíce lidí a novinářů? Na Facebook určitě ne, tam to musí nejdříve zvážit záhadný algoritmus.

Prozatím jasně vedli soukromé fotky, které přebírala i média. Teď to ale vypadá to, že jejich místo možná přeberou videa. Počet tweetů obsahujících video totiž vzrostl od začátku roku 2016 o 50 %, což je pro sociální síť, která se stále tak nějak hledá, zajímavý ukazatel. Společnost se tak rozhodla zvednout limit délky videa ze 30 vteřiny na 140. Vybrané účty přitom mohou publikovat videa v délce až 10 minut. Twitter pro ukládání videí používá službu Vine.

Zanedlouho by se měla také objevit novinka pro uživatele s iOS a Android v podobě tlačítka, které bude propojovat videa k jedné události. Jinými slovy pokud například více lidí zaznamená určitý okamžik, Twitter si jednotlivé tweety s videi pospojuje a umožní vám mezi nimi listovat. Což zní opravdu zajímavě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Twitter povolil delší videa”

  1. Ta selfie rozhodně byla plánovaná předem, je k tomu dost článků. Stejně tak Samsung zaplatil mega peněz, aby v show byly vidět jeho telefony.

Comments are closed.