Kde brát tipy na nové domény

Sice už jsou asi pryč doby, kdy jsme si registrovali ve velkém zajímavé nové domény, jen proto že nám přišli zajímavé. Následně na těchto zajímavých doménách, které většinou nikdo nechtěl vybudovali MFA a to nám pak zaplatilo registrační poplatek + občas i něco navíc. Registrace domén “do zásoby”, tak byla na běžném pořádku.

Později se to přehouplo do hledání domén s ranky a zpětnými odkazy. Na samotném názvu moc nesešlo, stačilo když doména měla ranky. Udělal se obsah a prodaly odkazy za pár stovek na měsíc. Zkoušel jsem více nástrojů, ale nakonec zůstal u expireddomains.net. Z tipů si utvoříte základní seznam a ten pak projdete už individuálně kousek po kousku.

Teď však letí takzvané trendové domény. Spíše letěli vždy, jen teď se o nich trochu více mluví. Prostě když se objeví nějaká novinka, tak si k ní hned lidé registrují použitelné domény. Na sledování trendů se používají většinou nástroje kolem vytváření obsahu, popřípadě sledování aktivit na sociálních sítích. Z těch posledních je to například Seznam Reporter.

Ovšem zajímavý je nástroj domainview.verisignlabs.com. Verisign pravidelně zveřejňuje jaká klíčová slova právě teď na .com a .net doménách letí. Díky němu můžete vychytat nějaký zajímavý trend a registrovat podle toho například .cz doménu. Není to tak jednoduché jak se zda, ale výsledek může stát za to. Získáte například doménu nově připravované počítačové hry. Stačí zadat klíčové slovo game a kouknout, kdo si co registroval. I když zrovna k těm lepším se spíše dostanete přes registry ochranných známek, ale to už je složitější :)

Nástroj pomůže i s výběrem vhodného doménového jména pro nový projekt. Zadejte podobný název v angličtině a projděte výsledky. Pro inspiraci to často stačí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Kde brát tipy na nové domény”

    1. OK :)
      – zvolím slovíčko game, nastavím rozsah 7 dní
      – stáhnu si výsledky
      – vidím třeba physio-game(.)COM, kouknu do Google co je pod physio-game
      – kouknu na článek na the guardian (https://www.theguardian.com/world/2016/jun/14/video-games-transform-physical-therapy-something-fun-mira-rehab-nhs)
      – pak na wikipedii abych zjistil jestli se pojem physio používá
      – je tam redirekt na Physical therapy
      – kouknu na český ekvivalent Fyzioterapie
      doména Fyzioterapiehry.cz je volná

      Fyzioterapi má přes 2K hledanost na Seznamu. Fyzioterapie hry žádnou. Není to žádná sláva, ale o tom jsou trendy – pokud by to už bylo in domény nebudou volné. Na druhou stranu nějaký web s hrami, které pomohou s rehabilitací by mohl dobře fungovat, minimálně by z toho měl člověk dobrý pocit.

      Tohle je trochu (víc) odfláknutý příklad, ale podobným způsobem se tam jistě něco najít dá.

Comments are closed.