Chcete psát o aktuálních událostech, které lidé hledají? Zkuste Seznam Trendové dotazy

Někdy stačí vychytat aktuální téma a rázem vám pošlou vyhledávače pořádnou porci návštěvnosti. Dokonce existují lidé, kteří píší články podle aktuálních trendů. Využívají k tomu různé nástroje jako jsou například aktuální hastagy na Twitter, Buzzsumo, Google Trends a spousty dalších. Dnes ale přibyl i český zdroj Trendové dotazy od Seznamu.

Zatímco já jsem unesen z toho co se hledá, majitelé eshopů by spíše měli prozkoumat copak lidé hledají na zbozi.cz. Nové Trendové dotazy totiž rozlišují mezi službami, které Seznam provozuje. Najdete zde Mapy, Novinky, Proženy.cz , sAuto, Sport.cz, Sreality, Super.cz, Vyhledávání a Zboží.cz.

U některých služeb nenajdete přímo, co lidi zajímá. Například u magazínů se dozvíte, “jen” jaké zařízení návštěvníci při čtení používají. Zajímavé je, že za duben největší podíl návštěv z mobilů má Sport.cz. Nejméně mají Novinky, které předehnal i bulvár Super.cz.

Samozřejmě nejde tu jen o SEO. Nová služba poslouží i na hledání nových příležitostí pro reklamu. Pokud roste zájem o nějaký druh zboží, nemusí na to v PPC reklamách ihned konkurence adekvátně reagovat. Najít aktuálně díru znamená získat za menší částky slušnou návštěvnost. Také budete vědět, jaké zboží dát na titulní stránku, popřípadě rovnou udělat rychlou slevovou akci. Možností je opravdu hodně.

Služba je prozatím v beta testu. Co jí říkáte?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Chcete psát o aktuálních událostech, které lidé hledají? Zkuste Seznam Trendové dotazy”

  1. Velice užitečný nástroj, dneska jsem s ním strávil minimálně 2 hodinky. Určitě by ho měli využívat nejenom majitelé eshopu, ale i odborníci jako seo konzultanti, PPCčkaři, kteří můžou upravovat inzeráty dle trendů, ale i majitele magazínu, kteří můžou psát přímo články na míru těmto trandům. Jde vidět, že Seznam jde do sebe a snaží se Google dohánět kde to jen jde.

Comments are closed.