Téměř 80 % času trávených na sociálních sítích patří uživatelům s mobilním zařízením

Z průzkumu 2016 U.S. Cross-Platform Future in Focus vzešlo pár zajímavých čísel. Téměř 80 % času, který Američané tráví na sociálních sítích je prostřednictvím mobilního zařízení (67 % připadá na mobilní telefon, 12 % na tablet). Ovšem pozor 70 % je prostřednictvím instalované aplikace (jen 9 % přistupuje přes web). Mimochodem nedávno jsem četl článek, že uživatelé mobilních zařízení už z větší části přistupují na internet pomocí instalovaných aplikací. Takže pokud chcete prorazit chce to vlastní aplikaci.

podil-traveneho-casu-na-soc-sitich
Zajímavý je sezónní růst tabletů v roce 2014.

I když se jedná o data z USA, je otázkou zdali pro kampaně na sociálních sítích nepřipravit speciální web uzpůsobený pro mobilní zařízení. Žádný responzivní design, to je jen takové ohýbání, ale opravdu udělaný web na míru.

Snapchat

Pokud některá sociální síť opravdu roste tak je to Snapchat. Zvláště u mladých lidí se zdá, že jim více vyhovuje komunikace 1vs1 místo klasického “potřebuji to říct všem”.

snapchat-prudce-roste

Přiznám se, že Snapchat jsem ještě nepoužíval. Takže moc toho k němu nenapíšu :/

Facebook je jen pro starý

Přemýšleli jste někdy nad tím, že za takových 80 let bude na Facebooku 1,6 miliardy účtů mrtvých lidí? Zajímavější ale bude okamžik, kdy tam bude více mrtvých než živých – Zombiebook,. Vzhledem k tomu, že mladé lidi už tolik netáhne by bylo zajímavé tento datum vypočítat. Průměrný věk podle zemí máme :)

facebook-je-jen-pro-stary
Je vám 65+? Facebook je ze všech sociálních sítí pro vás nejlepší. Každý 10tý je zde senior :)

Společně s Facebook je na tom Google+, ale ten má větší zastoupení u 25 – 34 letých. Linkedin je zase o budování kariéry, to mladé moc netáhne :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Téměř 80 % času trávených na sociálních sítích patří uživatelům s mobilním zařízením”

  1. Hodně zajímavý, taky se na facebooku dost připlácí za to, aby se reklama nezobrazovala na mobilních zařízeních, kde taky vznikají ty nechtěné kliky omylem.

  2. Ono minule som nad tým uvažoval, že fakt čo s tým ked za pár desiatok rokov ľudia zomrú a na fb dotyčným ľudom zostanú účty? A s tým prístupom cez mobilné zariadenia na socialne siete to je pravda drtivá väčšina ľudí chodí cez mobilné zariadenia a navyše cez aplikácie napr. messenger a pod. a tam nehrozí zatiaľ nič že by sa tam dala kúpiť reklama alebo vymýšlať nejaké marketingové metódy :/

  3. Facebook je právě od toho, aby byl vždy po ruce, takže kde jinde než hlavně na mobilních zařízeních by se měl zobrazovat? Využívají ho hlavně mladí lidé a dnes už málokdo sedí doma jen u stolního počítače. Já myslím, že to procento by mělo být ještě vyšší. A taky mě teď zaráží myšlenka, co bude jednou s těmi starými mrtvými účty?

    1. Jako by byl počítač jen na práci a mobil na zábavu :)
      Facebook by měl mít už teď funkci pro účty mrtvých. Někdo z rodiny to musí nastavit. Detaily ale neznám.

Comments are closed.