Data o 650 tisíc .cz domén zdarma pro všechny

Asi všichni známe zakladatele Subreg Honzu Horáka. Se svým projektem posunul správu domén v Česku z temného středověku do moderní doby. Srazil přehnané marže registrátorů, vytvořil systém, kde může doména změnit majitele bez notářsky ověřeného podpisu a zjednodušil kompletně jejich administraci (hromadné ověřování, registrace, prodlužování, odchyt …). Prostě vytvořil ideální podmínky pro české domainery.

Subreg tu dlouho neměl konkurenci. Alespoň do doby než se na trhu s webhostingy přiostřilo a jednotlivé společnosti začaly prodávat domény za nákupní ceny (některé i pod). Ale ani pak to nezabalil. Přinesl služby jako whois proxy, aukci domén, mezinárodní doménové tržiště a dokonce zkusil i parking. Mimochodem Subreg respektive Gransy s.r.o. je stále v podstatě jediný akreditovaný registrátor gTLD v ČR. Ten zbytek jsou jen dealeři. Rozdíl pocítíte když dojde na problémy.

Ale o tom jsem psát nechtěl. Honza si pro vás připravil projekt nxd.domains. V podstatě je to přímý přístup k záznamům o 650 tisících .cz domén. Každá z nich byla otestována například na počet zpětných odkazů v Ahrefs (z domén, IP), Majestic Trustflow, Alexa rank a spoustu dalších věcí. Pokud potřebujete najít volnou doménu s historií tak jí zde jistě najdete. Vše je alespoň prozatím naprosto zdarma, takže toho co nejdříve využijte. Jsou to neuvěřitelná data, za která byste běžně zaplatili tisíce.

K dokonalosti tomu chybí už jen filtrování podle řetězců (počet znaků, přítomnost číslic/pomlček), první záznam v archive.org, MoZ DA/Rank a vzhledem k tomu, že se jedná o .cz domény tak s-rank.

Super práce, díky moc za data.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Data o 650 tisíc .cz domén zdarma pro všechny”

  1. Zasluzia si pozitivne clanky za to co robia. Ale ten web nejako nevie pracovat s takym velkym suborom dat. Je pomaly a sem tam hodi aj error: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /users/neroso.cz/lib/lib/thrift/transport/TSocket.php on line 262

    1. Diky! Pokud se vytahuji realtime data z DNS ci Crawlera a je jich opravdu hodne, tak to bohuzel Cassandra neda ve stanovenym limitu. Je to DB obsahujici nyni kolem 3 TB dat. Neni predpoklad v budoucnu servirovat celou DB realtime, ale per-request s tim ze generovani chvilku potrva. Ale to jsou vsechno veci co se ukazou prave diky tomu ze to nekdo zacne pouzivat :)

      1. aha, zaujimave. 650k domen ma 3TB dat? to je trochu moc nie? Stacilo by asi nakesovat strany, ktore sa najviac pouzivaju – zoradenie podla zakladnych parametrov + 5 stran.

  2. Mě teda vůbec nefunguje řazení výsledků. Pokud v hlavičce tabulky kliknu na nějaký parametr a chci to podle něj řadit, tak se tabulka nezmění. Nic se nenačítá, nic to nedělá… . A vůbec se mi tam nepodařilo najít jakýkoliv filtr.

    1. Neni tam zadny javascript, ale normalni linky na znovunacteni stranky s danym razenim/filtrem – netusim tedy proc :(

  3. Skvělý:) Měl jsem v plánu účtovat a dodělat DPH a místo toho už hodinu prohlížím domény. :o)

  4. Skvělá služba, díky níž jsem regnul poslední volnou LLLL cz doménu (stejná písmena), která byla nedávno smazána. :o)

Comments are closed.