Nová reklamní jednotka AdSense – Odpovídající obsah

Dneska mě překvapila v AdSense nabídka vyzkoušet novou reklamní jednotku, či spíše funkci – Odpovídající obsah. Samozřejmě jsem neváhal a rozhodl jí vyzkoušet. Bohužel mi AdSense dovolit použít jí jen na 404M, což je škoda. Jak vypadá se můžete podívat na spodní části stránky.

Nová reklamní jednotka AdSense či spíše funkce prozatím v beta testu.
Nová reklamní jednotka AdSense či spíše funkce prozatím v beta testu.

V podstatě formát je libovolný. Já si vybral responzivní, protože v mobilech je údajně strašná fůra peněz a prozatím jen mizivé procento blokuje reklamu. Ne teď vážně. V současné době je testuji na více webech a tyto reklamní jednotky dokáží zabrat více místa. Jsou tedy pořádně vidět a AdSense s nimi umí celkem hezky kouzlit. Prozatím mi vychází cca 5,4 CZK/klik a cca 35 CZK RPM. Překvapivě mobily a tably jsou s cenou za proklik opravdu pozadu.

monetizace-adsense-jednotka-odpovidajiciho-obsahu-2

Ale zpět k funkci odpovídající obsah. Jak vidíte celkem drsně by mohla zapadnout do designu stránky. Myslím si, že dát to přímo do článku by rozhodně přineslo pěkné množství prokliků. Celá reklamní jednotka se tváří jako rozcestník. Začíná dvěma reklamami a pak následují mé články.

Volba obrázků však není vždy ideální, některé jsou bannery reklam z AdExpert. Jinde zase došlo k špatnému zobrazení PNG (černé pozadí místo průhledného). Takže bude ideální pro weby, kde je vždy minimálně jeden obrázek. Co se týká volby témat, tak popravdě jedná se s části o trendové články tohoto měsíce a také ty, které mají dlouhodobě dobrou návštěvnost z Google. Tento druh reklam bude rozhodně dobrý k sledování toho, co nejvíce na daném webu letí :)

Btw. pokud by se ty reklamy daly odstranit a zobrazovaly by se jen články na mnou vybraných webech, tak to klidně hned nasadím místo pluginu WordPress Related Posts. Google rozhodně ví co dělá.

Co byste o funkci Odpovídající obsah měli vědět

  • Nezapočítává se do limitu reklamních ploch na stránce
  • Podmínkou pro nasazení je nespecifikovaná návštěvnost a určité množství obsahu
  • Pokud bude prostor pouze na jedno doporučení, nebude to reklama

Více informací se dozvíte na https://support.google.com/adsense/answer/6331675?hl=cs


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Nová reklamní jednotka AdSense – Odpovídající obsah”

  1. A kde konkrétně v Adsense jsi tuto reklamu našel? Zobrazuje se ve stejném okně, kde se vytvářejí klasické reklamy?

    1. Já se tam dostal proklikem přes ten infobox, co je v prvním obrázku. Vytváří se ale jako ostatní reklamy, jen v Typ reklamy vybereš Odpovídající obsah.

  2. No tedy šťastné řešení to není.
    Za prvé, ne že by tlačítko pro “Předchozí” zmizelo, ale jen splyne s pozadím.
    Potom nechápu, k čemu taková reklama je. Moc tedy do vzhledu stránky nezapadá. Hlavně tedy kvůli tomu dolnímu šedému pruhu a že není pruh přes celou dolní část.

    Možná časem a na jiném místě bude tento druh reklamy zajímavější. Ve mně to ale zatím vyvolává amatérismus, už minimálně kvůli těm náhledům.

  3. Ja som túto novú reklamnú jednotku už skúšal pár dni dozadu, asi hned prvý deň ako sa vôbec objavila a najskôr som bol z toho nadšený a že minimálne to otestujem či a koľko to niečo zarobí, ale bol tam nejaký závažný bug a ono v podstate na tie reklamy a súvisejúce články nešlo vôbec klikať dalo sa iba rolovať doľava a doprava. Bolo to spôsobené asi tým, že to bola úplne nová funkcia a ešte nebola vyladená, myslím že už by mala fungovať správne lebo šak už pár dni ubehlo.

  4. Ahoj po dlouhé době, pletu se, nebo zde zmizel blok pro koupi odkazu pod článkem? :-)

    1. S pluginem byl menší problém, tak jsem vše vkládal přes AdInserter, pak se vše vyřešilo a nějak to neladilo dohromady. Už by to mělo fungovat. Díky za upozornění.

  5. Moc mě to neohromilo, když mi to Google nabídl, ale takhle v praxi to nevypadá vůbec špatně. Kdybych tímhle nahradil klasické related posts pod články, tak by to mohlo mít i dobrou proklikovost.

    Nicméně, v tomhle typu monetizace by se pořád hodil nějaký český klon Tabooly nebo Outbrainu :)

  6. je možné někde tuto reklamní jednotku vidět v akci? Mě se zobrazují jen moje příspěvky, ale žádné reklamy. Je to jako plugin Related posts. Reklamy tam nemám žádné a to mi to už jede několik dní.

    Děkuji.

Comments are closed.