Black friday aneb jít i do nízkých provozí z affilu?

Minulý týden spustily nejen eshopy velké výprodeje. Do kultovního amerického svátku nakupování se s velkou akcí pustil i Wedos. Doslova brutální slevy 90 % na webhosting a .eu domény za 5 CZK. Zvažoval jsem jestli se mi vůbec vyplatí jít do propagace. Věnovat tomu čas. Vždyť provize z jednoho webhostingu bez příplatkových služeb vycházela na 15 CZK a provize z domény na 0,25 CZK.

Ospalé rozhodnutí

Ve čtvrtek jsem doháněl resty a končil někdy po třetí ráno. Vzpomněl jsem si na akci, která byla původně prezentována jako omezená časem a rozhodl si jeden hosting do zásob pořídit. Pro projekt Aldnoah by se mi navíc hodila další 1 GB databáze :) Vybral si nějakou neutrální .eu doménu a pořídil si již 9 hosting NoLimit.

Celkem pozitivně naladěn jsem ještě hodil na Twitter odkaz na stránku akce s affil kódem. Spíše takové poděkování a navíc, za 30 CZK se to vyplatí nejen mě.

Z celkem 536 impresí bylo 39 kliků na odkaz.

Miničlánek na cn130

Ráno v cca 8:30 jsem se koukl na počet objednávek a pár jich tam bylo i když jen za pár korun. Říkám si ok, až budu mít odpoledne čas, tak hodím i miničlánek na cn130. Nakonec jsem se k tomu dostal až v půl sedmé večer. Za pátek z článku šlo 9 prokliků (celkem 23 i za následující dny). Podle GA měl článek 12 přečtení za pátek, ovšem znatelné procento čtenářů používá doplňky na blokování reklam popřípadě Ghostery, které GA blokují. Spoléhat se tedy můžeme jen na statistiky prokliků.

Statistiky

  • Celkem tedy z affil odkazů bylo 48 prokliků.
  • Objednávek bylo za pátek 37 (stornovaná 1, ve stádiu vyřizuje se momentálně 9).
  • 25x .eu domén za 11 CZK (1 stornovaná, 4 se vyřizují)
  • 1x .cz doména za 6,25 CZK
  • 11x webhosting za 135 CZK (2 se vyřizují)
  • Zisk celkem 152,25 CZK + 61 CZK ve stádiu vyřizuje se.

black-friday-wedos

Závěr

Affil dělám spíše pro zábavu. Někdy příjemně překvapí jindy to prostě nejde. Tohle je taková zvláštní situace. Bylo jasné že s takovouto slevou půjdou hostingy i domény na dračku. Jenomže cena za prodej je srovnatelná s lepším proklikem v PPC :) Rozhodně zajímavá zkušenost.

Jen pro zajímavost Hostgator připravoval affiliate partnery na svůj černý pátek týden dopředu. Měl připravenou sadu kupónů a celá akce byla do detailů naplánovaná. Nejvyšší slevu měli 80 %.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Black friday aneb jít i do nízkých provozí z affilu?”

  1. Fúha nad black friday a ako z toho vyťažiť z affilaite som tiež rozmýšlala ale potom som sa nato vykašlala, lebo nebolo dostatok času sa pripraviť. Ale takýto koncept ma nenapadol že z toho fakticky nebudú až také vysoké provizie lebo ceny budú hodne stlačené. Uvidíme čo bude o rok to si myslím že sa ešte oveľa viac e-shopov zapojí a bude to tak viac v povedomí ľudí.

  2. Vydelek fakt pro zabavu, na druhou stranu procentuelni uspesnost vubec ne spatna rekl bych.

Comments are closed.