6.xyz prodána za 125K USD

Tentokrát si na chvilku dáme odpočinek od Google General Guidelines a podíváme se na domény.

XYZ

Asi největším překvapením v poslední době pro mě byl prodej domény 6.xyz za 125K USD. Jedná se zatím o nejdražší prodanou .xyz. Ačkoliv je doména registrována na majitele z Kanady, stopy vedou opět do Číny.

Pro .xyz je to tento rok další vítězství. Tato, podle mě, opravdu strašná nTLD si připisuje další velký úspěch a stále vede žebříček nTLD. Momentálně jich je registrováno přes 1,65M. Druhá v pořadí je .top s téměř 900K a za ní .wang s 594K kousky. Ředitel společnosti Daniel Negari, která stojí za .xyz, věří že dosáhne milníku 2M registrovaných domén v horizontu 6 – 9 měsíců.

Zkusil jsem projít nějaké databáze prodaných .xyz a udělat tabulku.

Doména Cena Poznámka
6.xyz 125 000 USD
8.xyz 81 714 USD
deals.xyz 8 113 USD
cloud.xyz 6 600 USD
alphabet.xyz 3 800 USD Nepotvrzeno
Rally.xyz 2 000 USD
customer.xyz 1 999 USD
Paul.xyz 1 999 USD
ccc.xyz 1 210 USD
hob.xyz 1 000 USD
links.xyz 1 000 USD
student.xyz 1 000 USD

Jak je vidět zatím to nějaká velká sláva. Fakt jsem se musel snažit, abych tu tabulku dal dohromady. Ačkoliv se o .xyz více mluví, tak zatím žádné výjimečné prodeje v porovnání i s ostatními nTLD.

EU

Dneska je u Wedos akce na .eu domény za 5 CZK/kus a 30 CZK/hosting+eu. Čekal jsem, že bude limitována, tak jsem byl vzhůru. Chtěl jsem stihnout hlavně hosting. No a když už k tomu byla .eu zdarma, tak proč jí nevzít. Takový pain najít vhodný kousek jsem už dlouho nezažil. A to mám fakt slušné podklady. Například jsem vzal slova z nejdražších prodaných domén v Doménovém rejstříku. Což o to volného toho bylo spousta, ale nějak jsem si nemohl nic vybrat. Prostě se mi zdály .cz o dost lepší :/

Nakonec jsem zkusil jestli nejsou třeba nějaké volné LLL.eu. Na doméně mi konec konců až tak moc nesejde. Projekt si udělám na čemkoliv :)

Z LLL jsem projel zhruba 1/3 kombinací a když jsem žádnou nenašel tak mi došlo, že tudy cesta nevede. Možná už mají i nějakou hodnotu.

Zkusil jsem tedy najít doménu s nějakou SEO hodnotou. Ranky, zpětné odkazy atd. Vytáhl jsem si data z expireddomains.net. Velké zklamání. Nejlepší tam byla snad doména s GPR 3 a pochybným odkazovým profilem. Vypadá to, že na .eu doménách snad nikdo nedělá weby. Je mi jasné, že ty lepší se musí chytat, ale u gTLD občas za podobných okolností prostě něco najde.

Vzal jsem nakonec NNL.eu, která se mi celkem líbila. Zatím poslouží jako základna pro robota.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “6.xyz prodána za 125K USD”

  1. Na doméně .xyz nevidím nic strašného. Prostě konec abecedy, což pochopí Čech, Maďar nebo i Chorvat. Navíc krátká, na rozdíl např. od .international …

  2. .xyz je příšera mezi new gTLDs. Nazval bych to Xmánie, kterou odstartoval Google koupí domény abc.xyz. Poté se v zahraničí “roztrhl pytel” v doménové komunitě, vášnivé debaty kolem .xyz, a mánie vlastnit taky něco od .xyz. Když teď koukám na statistiku 226 prodaných .xyz, s celkovou cenou za prodané domény je na 5. místě, 1. místo má .top, druhé .club. I cena za registraci dělá svoje, .xyz patří mezi ty nejlevnější NgTLDs.

    Ta pravá mánie teprve přijde 2016, bude to .WEB mánie :-) Mrkni na muj.web nebo moto.web, herni.web, cyklo.web, rally.web, cloud.web, pc.web, foto.web, není to hezčí ,než “mrkni na cyklo.xyz, rally.xyz”? :)

    .eu je dle abecedy příšera číslo 1.. :) A pořád nemůžu přijít na to, kde se ve mě bere takový odpor v koncovku .eu. Vlastně vím, ale to tu nechci ventilovat.

  3. Drago. Ja som tu akciu od Wedosu vyuzil na 2 domeny. Jednu ako buducu podpornu pre moj web a druhu na affiliate (dovolenky, letenky) letoviska.eu (.com uz tiez mam). SK a CZ verziu drzi Invia s redirectom na invia stranku.

Comments are closed.