RE: Vydavatelé reklamu nezkrotí, dávno totiž nedrží otěže

Včera vyšel na Lupa.cz článek Vydavatelé reklamu nezkrotí, dávno totiž nedrží otěže, který poukázal na problém se zobrazováním nevhodných reklam třetí stranou. V článku najdete hned několik ukázek reklam, které bych si rozhodně na mém webu nepřál vidět. Když se nad tím zamyslíte, kdy naposledy jste si prohlédli jaké weby se vám vlastně na webu z AdSense anebo Sklik zobrazují?

V podstatě to ale ani nemá cenu zkoušet. Většinu toho co vaši uživatelé uvidí je remarketing, reklama mířená podle zájmu uživatele popřípadě geografického cílení. Pamatujete na dobu, kdy jsme všichni chtěli být v AdSense, protože dokázal pro obsah našeho webu, najít nejlepší kontextovou reklamu? Ano takovou, která by ladila k našemu tématu o kterém píšeme?

V krátkosti jsem se rozhodl, že si remarketing/retargeting v AdSense prostě vypnu. Jestli obětuji pár desítek procent z PPC za to, že se mi bude zobrazovat jen tématická reklama mi nevadí. Takže Zájmově orientované reklamy přepínám na 🚫. Dále si opět začnu daleko víc hlídat, co se mi na webech vlastně zobrazuje. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak před pár lety jsem měl pěkný seznam blokovaných URL, které to s reklamou “přeháněli”. Například všechny politické strany v období voleb.

Všechno se neuhlídá

Je pravda, že všechno se uhlídat nedá. Navíc blokovat URL inzerenta můžete až poté, co si jeho reklamu všimnete a usoudíte, že se vám na stránky nehodí. Jenomže to už rovnou můžete opustit koncept PPC a přejít na alternativy. Jednou za týden projít statistiky reklamních ploch, přeházet affiliate programy, bannery a texty. Mimochodem bannery často za moc nestojí a je třeba si udělat vlastní. Každý den také musíte věnovat pár hodin sháněním inzerentů, protože ti za vámi většinou nepřijdou a je nutné je aktivně oslovovat. No a když inzerenta získáte tak stojíte před rozhodnutím mu sdělit, že jeho reklamní banner je moc agresivní.

Do PPC systémů jsme šli právě kvůli tomu, že tohle všechno dělat nechceme. Nemáme na to čas a rádi zaplatíme podíl ze zisku někomu, kdo se o vše postará. V klidu se pak budeme moct věnovat tvorbě webu a propagaci.

Závěr

Anebo to také můžeme udělat úplně jinak. Prostě najdeme způsob jak získat prostředky na budování webu bez reklam.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “RE: Vydavatelé reklamu nezkrotí, dávno totiž nedrží otěže”

  1. Nepáči sa mi že adsense veľmi povolil pravidlá pre inzerentov. Pár rokov dozadu bolo všeličo zakázané a nedávno som videla cez adsense aj reklamu na ruské sx zoznamky .. pár dni dozadu aj reklamu v adsense na alkohol, čo bolo v minulosti absolútne tabu … a o reklamach na potenciu čo sa tam teraz rozbehli radšej ani nehovorím.

    1. Jo jo, ale zato když je na vaší stránce jeden obrázek normálně oblečené holky, jakých je v hlavních zprávách milion máte ban okamžitě, jste totiž nula a oni vám to můžou udělat… tedy veskutečnosti vás vyhodí nějaký 18 letý retard co je zrovna v googlu na brigádě za 70Kč/hod a dělá mu dobře zničit lidem co se snažej malej vedlejší příjem.

Comments are closed.