Takhle se dělá affil!

Zrovna sháním podklady pro články na můj PBN přes Google a narazím na klasickou doorway page s přesměrováním, která mě pošle na “průzkum spokojenosti mého internetového providera”. Samozřejmě jsem “vyhrál” 600 EUR bonus do kasína, ale musím se registrovat co nejdříve. V podstatě nic neobvyklého na internetu, ale tohle je fakt hezky udělané.

Přesměrování

Ve výsledcích vyhledávání vidíte odkaz na článek, který vypadá důvěryhodně. Tuším byl na třetím místě. Kliknu na něj a než se načte tak se hrabu v databázi. Když se vrátím, vidím že jsem na nějakém průzkumu. Koukám jestli se nejednalo o popup, ale kdepak. Na stránce, kam jsem chtěl je pěkně “schovaný” redirekt pro potenciální oběti. Googlebot vidí klasicky texty, ale cílovka je přesměrována.

Hezký design a data z prohlížeče jsou základ

Samozřejmě můj prohlížeč odeslal serveru vše potřebné v hlavičce. PHP tak má všechno podstatné a stačí vygenerovat takovouto důvěryhodnou stránku. Znají jméno mého poskytovatele internetu (NejTV a.s.) a odkud jsem připojený (Tábor). To stačí.

scam-1

Koukněte jak je to nádherně propracované a jediné, co vypadá nedůvěryhodně, krom patičky, kterou nikdo stejně nečte, je ta odměna. Stačilo by slíbit možnost vyhrát poukázku či kupón na slevu nějaké elektroniky.

Pak už jen nabídnout odměnu

Byl jsem zvědaví jestli na mě vyskočí virus, nutnost poslat SMS anebo jen nějaký affil (zvláště jaký), tak jsem to proklikal. Žádné radio buttony to nejsou. Po kliknutí jdete rovnou na další otázku. Samozřejmě to nic nekontroluje, důležité je dostat vás co nejdříve na konec. Btw. žádné čekání na načtení další stránky, vše je velmi rychlé a pohodlné. Skutečné průzkumy by se mohly přiučit :)

scam-2Pokud bych nebyl ze “zapadákova”, možná by pro mě měli více nabídek, takto získám jen 600 EUR na zahrání si v kasínu. Koukněte ale na ty prvky. Červeně “pouze dnes” anebo “Zbývající množství: 1”.

Může se to?

Já osobně v tom vidím podvod,  protože o žádný průzkum se nejedná, jde jen o to abyste klikli na affiliate link. Je to však opravdu zakázané? Pokud pomineme, to lhaní s průzkumem, tak dole tím malým písmem je vesměs vše napsáno.

Takže dal by se takhle dělat affiliate? Na BFU to určitě zabírat bude. Mnoho eshopů dává různé slevové kupóny, tak proč by je BFU nemohl “vyhrát”?

Nevím, nevím … co vy na to?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Takhle se dělá affil!”

  1. Ak by to bola OK, strategia, nebolo by tam casino, ktore v principe ziadne pravidla nema :) Podvod to je, lebo nejde o aktivitu providera – teda je to zavadzanie uzivatela.

    Ale je zaujimave, ze google tento redirect neodhalil :)

  2. S tým presmerovaním to je také nedôverihodné a návštevník to nečaká a ani to nechce… ale potom z hľadiska marketingového a konverzného to je veľmi dobre urobené. Viem si predstaviť že sa tam dajú nejaké affil odkazy a bannery + zlavove kody apod. a môže to pekne vynášať.

  3. videl som teda uz kadeake pochybne affil praktiky, prevazne zalozene na klamani a zavadzani, dokonca aj v podani nasich cz/sk “top affilakov”, ale toto zatial s prehladom precuralo vsetko :) grandiozny odrb

  4. Možno to vynáša viac, ako fotobanky, ale si myslím, že aj pri zarábaní peňazí by sme mali “mať oči” a správať sa slušne. A tento redirect mi slušný nepríde. Až tak veľmi bohatnúť netúžim.

  5. Hodne pekne udelane, presne tohle na bfu musi fungovat paradne. Holt proc ne, aspon za tim neni virus.

  6. Dá sa to aj takto. Affil partner zverejní zľavový kód a jeho získanie obalíte do nejakej hry. Napr. koleso šťastia koleso.poloautom.at/4/6. Podvod to nie je, každý chce vyhrať a aj vyhrá, vy máte províziu, partner má biznis.

    1. Za tú cenu je to veľmi veľa. Ja používam toto riešenie, je to lacnejšie a funkciami úplne inde: http://kolesoo.sk

      Zatiaľ to mám na dvoch eshopoch a spokojnosť :-)

Comments are closed.